Uniós Pályázat

2020.04.16. 11:22

Több millió forint jut a kecskédi horgásztanya korszerűsítésére

A kecskédi horgászegyesület mintegy 6,5 millió forintból újíthatja fel a tóparton található faházát egy megnyert uniós pályázatnak köszönhetően.

Wágner Zsanett

Sikeres pályázat után kezdődhet a horgásztanya felújítása

Fotó: MW

Nagy örömmel fogadta a kecskédi horgásztársadalom a néhány héttel ezelőtt kapott hírt, amelyben hivatalosan is tájékoztatták őket uniós pályázatuk igen kedvező elbírálásáról. – Csaknem 6,5 millió forintot nyert a helyi horgászegyesület a turisztikai szolgáltatások támogatására, amelynek teljes összegét a tóparton található faház felújítására fordítjuk – nyilatkozta lapunknak Tomayer Béla, a Kecskédi Horgász Egyesület elnöke. A LEADER pályázaton elnyert összeget a jelenlegi épület bővítésén túl fűtéskorszerűsítésre és hőszigetelésre is fordítják.

Az elnök szerint az előttünk álló időszak alkalmas lenne az 1996-ban épült előregyártott faházban elvégzett munkálatokra, hiszen az egyesület hivatalosan is lemondta programjait, így kellő időt lehetne fordítani a reno­válásra. A 107 tagból álló egyesület addig sem tétlenkedik, viszont az aktuális járványügyi helyzetben fontos alapszabályok betartása mentén horgásznak. A legfontosabbra alaposan ügyelnek a tagok, miszerint minimum öt méter távolságot kell tartaniuk egymás között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában