Járvány

2020.04.07. 18:16

Koronavírus – ígéretesnek tűnik a japán gyógyszer

Lecsökkenti a koronavírus fertőzöttség időtartamát, valamint javítja a tüdő állapotát az a gyógyszer, amelyből szombaton 400 ezer tablettát hoztak Kínából hazánkba.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Kormánya/Facebook

Jelentősen lecsökkenti a fertőzöttségi időtartamot és javítja a tüdő állapotát az a japán gyógyszer, amelyből szombaton 400 ezer tablettát hoztak Kínából hazánkba, s amelynek alkalmazása ott ígéretes volt a koronavírusos betegek kezelése során. Ezt Müller Cecília országos tisztifőorvos mondta el a 24 Óra és a Magyar Nemzet kérdésére az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a kínai tapasztalatok alapján, akinél alkalmazták a gyógyszert, annál négy napig, akinél nem alkalmazták, annál tizenegy napig kaptak pozitív mintát. Az ebola vírus ellen is bevetett gyógyszer engedélyeztetése napokon belül megtörténik.

Szintén lapunk kérdése volt, hogy mit tegyen felépülése érdekében az, akinek közepes tünetekkel, azaz hőemelkedéssel, hasmenéssel és esetlegesen végtagfájdalmakkal otthon kell kúrálnia magát? Müller Cecília elmondta, hogy akinek csak enyhe vagy közepes tünetei vannak, az otthon maradhat és az immunrendszerének erősítésére kell koncentrálnia. Ebben az időszakban kiemelten fontosnak tartja a C-vitamin, valamint sok zöldség- és gyümölcs fogyasztását, illetve a folyadékbevitel növelését. Ha viszont valakinek rosszabbra fordul az állapota, hívja háziorvosát, aki gondoskodik a kórházba szállításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában