Elismerés

2020.04.04. 11:15

Jelöljük Príma-díjra megyénk legjobbjait!

Idén is tíz kategóriában jelölhetik Megyei Príma Díjra a helyi példamutató személyiségeket. A voksaikat április 20-ig tudják leadni.

Mórocz Károly

Medveczky Szabolcs Príma díjas

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A VOSZ megyei szervezete az idén is meghirdeti a Komárom-Esztergom Megyei Príma Díjat. A díj fő célja, hogy a megyében kiemelkedő tevékenységet folytató, de országosan talán kevésbé (el)ismert művészek, alkotók, kutatók-tudósok, neves sportolók és a közművelődésben jelentős munkát végzők is a közvélemény figyelmébe kerülhessenek. Olyan személyek, csoportok, csapatok jelölését várják, akiknek tevékenysége, eredménye példaértékű.

Felkérik az önkormányzatokat, az intézményvezetőket, a Príma Díj támogatóit, a VOSZ tagjait, hogy javaslataikkal segítsék a jelöltek kiválasztását. Tíz kategóriában, egyszerre többen is lehet jelölteket állítani: 1. Irodalom 2. Színház- és filmművészet 3. Képzőművészet 4. Tudomány 5. Oktatás és köznevelés 6. Építészet és építőművészet 7. Sajtó 8. Sport 9. Népművészet és közművelődés 10. Zeneművészet.

Az érvényes jelölés feltétele a kategória megnevezése, a jelölt adatainak feltüntetése; a kiemelkedő tevékenység, több évtizedes múlt leírása, indoklás; a jelölt a megyében tevékenykedjen, vagy munkásságával kötődjön ide. Jelölteket lehet javasolni a [email protected] e-mail-címen vagy postán is, a beküldő címével, elérhetőségével. A jelölési határidő április 20.

A szakmai zsűri és a VOSZ megyei elnöksége április végén dönt arról a 10 jelöltről, akik versenyezhetnek Komárom-Esztergom Megye Príma Díjáért. Javasoljon ön is jelölteket! Az első három Megyei Príma Díj egy-egy millió forinttal jár, ezúttal is lesz Príma Közönség Díj. További tájékoztatást ad Balázs Ibolya VOSZ-titkár. Telefon: 30/547-6143, e-mail: [email protected], Cím: 2800 Tatabánya, Bárdos lkp. 4/A fsz. 3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában