10 osztályt költöztettek át a tatabányai kórházban (fotók)

A tatabányai Szent Borbála Kórházban számos önkéntes segített az újabb COVID-kapacitásbővítés kivitelezésben a hét végén.

Kemma.hu

Forrás: Szent Borbála Kórház/Facebook

A Szent Borbála Kórház tájékoztatása szerint a hét végi kapacitásfelszabadítás során nagypénteken és az azt követő szombaton tíz osztályt költöztettek át, hogy a felszabaduló helyeken infektológiai ellátást végezhessenek a koronavírussal kapcsolatosan. A nagy munkában tűzoltók, valamint a katasztrófavédelem, a mentősök, a polgárőrség és a honvédség önkéntesei voltak segítségükre.

A kapacitásfelszabadítás menete és az érintett osztályok:

  • A mentőkkel és a betegszállítókkal összehangoltan zajlott a betegek haza, vagy a tatai telephelyre (Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet – a szerk.) és társintézményekbe történő szállítása. Több beteget átvett a kisbéri és a komáromi kórház
  • Tatára költöztek az ápolási-, a krónikus belgyógyászati-, az onkológiai, valamint a heamatológiai osztályok
  • A Szent Borbála Kórházon belül az L épület 4. emeleti bal szárnyába költözött a sebészet. A traumatológia az L épület 4. emeletére, a jobb szárnyba, az urológia pedig az első emelet jobb szárnyába
  • A D-épület 2 emeletére költözött a gasztoenterológia
  • A tüdőgyógyászat az E épület 1. emeletére költözött
  • A szülészet kisebb területen, de maradt L épület 3. emeletén
  • A H épületen belül költözött a neurológia egy szinttel lejjebb a 2. emeletre, a kardiológia mellé
  • Mindemellett a sürgősségi, akut ellátás folyamatos és mindazokat a beavatkozásokat elvégzik, melyek halasztása egészségkárosodást eredményezhet
  • A kontrollos betegeknek a gyógyszerfelírást továbbra is biztosítják. A kórház kéri, hogy kérdés esetén hívják a szakrendelést.
  • A vírusgyanús és fertőzött betegek kezelését körültekintően szervezik, így a fertőző egységeket elkülönített épületben vagy épületrészben határolják el az egyéb osztályoktól és szakrendelésektől.
  • – Ezúton is köszönjük azt az áldozatos hozzáállást, amivel segítették munkánkat és hozzájárultak ahhoz, hogy minden a betegek számára (is) ez a lehető legkisebb megterheléssel járjon. Kiemelten köszönjük a szervezést koordináló Szunyog Zoltán tűzoltó ezredesnek, Sikrai Attila tűzoltó alezredesnek, Balogh László kórházparancsnoknak, valamint munkatársaink családtagjainak, akik kérés nélkül is velünk voltak hogy segítsenek – olvasható a kórház " target="_blank" rel="noopener noreferrer nofollow">Facebook-oldalán.

    A [email protected] e-mail címen, vagy munkaidőben az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Szakrendelővel kapcsolatban a 0634/586-725-ös telefonszámon, Tatabányán a 0634/515-549-es telefonszámon állnak rendelkezésre az intézményekben.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában