Időjárás

2024.05.21. 04:26

Hideg nem lesz, de nem javul az idő Komárom-Esztergomban

A hőmérők 22-27 fokot is mutathatnak.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint május 21-én, kedden továbbra is gyakran lesz gomolyfelhős az ég, de mellette kevés napsütés is lehet. Elszórtan fordul elő zápor, zivatar. A délkeleti szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A hőmérséklet csúcsértéke 22-27 fok várható.

Forrás: met.hu

A Hungaromet prognózisa szerint a nyugati felhősebb tájak kivételével általában több órára kisüt ma a nap. A déli órákig főként a Nyugat-Dunántúlon eshet, majd délután délnyugat felől erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és zivatarrendszer érkezik, amely idővel északkelet felé helyeződik át. Az intenzívebb cellákat felhőszakadás, jégeső, viharos szél kísérheti, néhol heves zivatar is valószínű.

Zivataroktól függetlenül megélénkül, kedden napközben helyenként megerősödik a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 26 és 31 fok között alakul, de a borongósabb nyugati tájakon hűvösebb maradhat az idő.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. A délutáni hirtelen felmelegedés az arra érzékenyeket megviselheti, náluk fejfájás, szédülékenység jelentkezhet. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!