Járvány

2020.02.14. 14:16

Tatán és Oroszlányban is elrendelték a látogatási tilalmat az influenza miatt

Újabb két Komárom-Esztergom megyei kórházban rendeltek el látogatási tilalmat, így jelenleg megyénkben már négy egészségügyi intézményben is tilos a látogatás az egyre növekvő influenzajárvány miatt.

Kemma.hu

Az influenzás megbetegedések halmozódása miatt az egészségügyi intézmények közül megyénk újabb két kórházában, az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben és a tatai Kastélypark Klinikán is úgy döntöttek a vezetők, hogy látogatási tilalmat rendelnek el.

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma folyamatosan növekszik. A klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy Magyarországon január negyedik hetében megkezdődött az influenzajárvány.

Először január végén a tatabányai Szent Borbála Kórházban rendelték el a látogatási tilalmat, majd február elején az esztergomi Vaszary Kolos Kórház követte őket, az egészségügyi intézmények vezetőinek döntése nyomán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában