adomány

2020.02.05. 11:30

Motoros röntgen asztalt kapott a dorogi szakrendelő

A Baumit Kft. röntgen asztalt adományozott a dorogi szakrendelőnek, így nem kell többé kézi erővel mozgatni a betegeket az ápoló személyzetnek.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Motorosan mozgatható röntgen asztalt adományozott a Baumit Kft. az esztergomi Vaszary Kolos Alapítványnak, melyet a dorogi szakrendelő röntgen osztályán helyeztek el. Az átadóünnepségen dr. Kanász Gábor, főigazgató főorvos arról beszélt, hogy folyamatos korszerűsítésre törekednek, ezért tavaly új röntgengépet kapott a dorogi intézmény.

Mint megtudtuk, az ápolóknak eddig kézi erővel kellett mozgatniuk a betegeket, ezért a most hivatalosan is átadott, 160 kilogramm teherbírású eszköz jelentősen megkönnyíti a munkájukat. A főorvos kitért arra is, hogy fontosak számukra az ehhez hasonló polgári és céges megmozdulások, melyekből mindig valamilyen pluszt jelentenek számukra. Végezetül a kórház betegei nevében megköszönte a cég által nyújtott segítséget.

Illy Gábor, a Baumit Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy Dorogon bejegyzett vállalatként és munkavállalóik, családtagjaik révén mind érintettek abban, hogy milyen szolgáltatásokat tud nyújtani egy helyi egészségügyi intézmény. Elhangzott, hogy az intézmény társadalmi összefogást indított volna azért, hogy a röntgen osztály hozzájuthasson egy, a dolgozók munkáját és a betegek mozgatását könnyítő berendezéshez. Erről értesült a Baumit Kft. egyik munkavállalója is, aki értesítette a vállalat vezetőségét. A cég fel is vette a kapcsolatot a kórházzal és 1,3 millió forintért megvásárolták az új eszközt. Illy Gábor zárásként arról beszélt, hogy kötelességüknek érzik az egészségügyi intézmények segítségét és reméli, hogy a jövőben is bimbózó lesz a kapcsolatuk.

Felújítások

Az átadóünnepségen Illy Gábor elmondta, hogy a Baumit Kft. korábban a dorogi mentőállomás felújításakor ingyen biztosította a munkálatokhoz szükséges építőipari anyagokat. A cég mosdófelújítási programja keretében városi általános iskolákban legutóbb pedig a Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban korszerűsítették az illemhelyiségeket. Az ügyvezető igazgató megjegyezte: a jövőben újabb intézmény mosdói újulhatnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában