viadal

2020.01.11. 15:00

Bemutatkoztak a szakmák leendő sztárjai

Pincér, szakács és vendéglátás-szervező szakmában már lezajlottak a Szakma Sztár elődöntők Komárom-Esztergom megyében.

M. K.

Pincér, szakács és vendéglátás-szervező szakmában már lezajlottak a Szakma Sztár elődöntők Komárom-Esztergom megyében.

Forrás: Beküldött

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2020-ban is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). Országszerte megméretik tudásukat a legjobb diákok. Erre már tavaly alaposan fel kellett készülniük, hiszen január 6-ától 22-éig zajlanak az elődöntők.

Komárom-Esztergom megyében 226 a jelentkezők száma, 22 szakmában. Az iskolák közül az esztergomi Balassa és Bottyán, valamint a tatabányai „Keri” a legaktívabb. Csütörtökön délelőtt a megyei kereskedelmi és iparkamara tatabányai székházában a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából a pincér, a szakács és a vendéglátás-szervező szakmákat választók próbáltak jól válaszolni a kérdésekre.

Az esztergomi Balassában a TSZC Balassa Bálint Gazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Kolping Katolikus Szakközépiskola tanulói közül a szintén ezt a három szakmát választók elődöntőznek. Komoly a tét, hiszen akik 60 százalék feletti eredményt érnek el, azoknak már a tanév végén a szakmai záróvizsgán nem kell írniuk. Ha a következő hónapok során a gyakorlati és szóbeli hasonló módon ilyen sikeres lesz, akkor mentesülnek a teljes záróvizsgától.

Informatikai rendszerüzemeltető, vendéglátás-szervező, gépi forgácsoló – 2020-ban a népszerűségi listát ez a három szakma vezeti a jelentkezők között megyénkben. Megtudtuk, hogy a döntőt, a 11. Szakma Sztár Fesztivált április 20-22. között rendezik Budapesten, a Hungexpo területén, az eredményhirdetés a zárónapon lesz.

Jó ajánlólevél

Dr. Szerencsés László, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke dicsérendőnek tartja azoknak a diákoknak a hozzáállását, akik plusz energia ráfordításával részt vesznek a versenyeken. Az oktatók, felkészítők ilyenkor szembesülnek azzal, hol tartanak tanítványaik. Hozzátette, hogy később, az álláskeresésnél, elhelyezkedésnél rendkívül jó ajánlólevél, ha valaki megmutatja a Szakma Sztár Fesztiválon elért előkelő helyezéséért kapott elismerő oklevelet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában