közeledő farsang

2020.01.28. 15:13

Busók és bohócok lepték el Ácsteszért

A farsang közeledtével busókat és bohócokat készítettek a szépkorúak. A fő busót a városháza elé helyezték el, a két testvérét pedig a bolt mellé.

G.D.V.

Forrás: Beküldött

Hangulatos szalmabábukból készült életképekkel találkozhat, aki Ácsteszéren jár. A helyi nyugdíjas klub a farsang közeledtével busókkal és bohócokkal díszítette ki a falut. Az idős hölgyeknek nem ez az első ilyen akciójuk. Rendszeresen készítenek betlehemet, Télapót, vagy pont húsvéti nyulat.

– Pár éve alakult meg a nyugdíjasklub, minden második héten összeülünk és ötletelünk, hogy mivel tudjuk szebbé, látványosabbá tenni a mi kis falunkat – mesélte Gubucz Lajosné Ági, a klub egyik tagja. – Két éve a vezetőnknek, Liebmann Károlyné Katinak jutott az eszébe, hogy csináljunk egy halloweeni bulit. A nyugdíjasok beöltöztek boszorkánynak, szellemnek, készítettünk tök lámpásokat és forró teát. Majd az óvoda elé meghívtuk a lakókat egy kis ünneplésre – emlékszik vissza a kezdetekre Ági, aki szerint innen már nem volt megállás.

– Azóta szinte minden nagyobb ünnepre, alkalomra készítünk valamilyen figurát. Az egyik tagunk férje, Szaller Imre nagyon ügyes. Ő szokta elkészíteni a bábok alapját fából, amit mi szalmával jól megtömünk. Otthonról mindenki hoz pár ruhadarabot, ezekből készítjük el a nyugdíjasklubban a bábok öltözékét – magyarázta Ági. A farsang közeledtével busókat és bohócokat készítettek. A fő busót a városháza elé helyezték el, a két testvérét pedig a bolt mellé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában