önkéntesség

2019.12.01. 07:55

Az esztergomi ferenceseket és a rockereket is kitüntette a Magyar Vöröskereszt

Az esztergomi ferences gimnázium és a Sportalsó rock klub is elismerő oklevelet vehetett át a véradó mozgalomban kifejtett tevékenységéért.

Pöltl Oxi Zoltán

A klub vezetője, Turai Zsolt az elsők között volt

Forrás: Kemma.hu

Fotó: F. M.

Szontágh Katalin a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Turai Zsolt „Bozsó”, a Sportalsó rock klub képviseletében vett részt a Magyar Vöröskereszt Országos Szövetsége ünnepségén november 27-én, amikor is a véradó mozgalomban kifejtett tevékenységéért vehettek át elismerő oklevelet. A budapesti eseményen kitüntetett két esztergomi olyan intézményeket képviselt, amelyek évek óta, rendszeresen szerveznek saját köreikben véradásokat. Ráadás, hogy ezeken az eseményeken viszonylag kiemelt nagy az önkéntesek száma.

Turai Zsolt a Sportalsót képviselte a díjátadón (Fotó: MW)

A ferences gimnáziumban és a rock klubban is öt éve indult a véradási alkalmak szervezése, tartása, mindkét helyen szép számmal vállalkoznak arra az alkalmakon, hogy véradással segítség rászoruló embertársaikat. A Sportalsóban már olyan is volt, hogy 70-en, a gimnáziumban pedig több, mint százan adtak vért egy-egy véradáson. A november 27-i budapesti ünnepségen a Véradók Napja alkalmából elhangzott, hogy évente 250 ezer ember ad vért, megmentve ezzel a betegeket, balesetet szenvedetteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában