ajándékozás

2019.12.06. 17:39

Rendőri felvezetéssel érkezett a Biciklis Mikulás a Montágh-iskolába

Igazán sportosan érkezett a Mikulás az esztergomi iskolába. Ahogy minden évben, a Küllőszaggatók egyesület tagjai idén is megajándékozták az iskola összes tanulóját és óvodását.

Feleki Marietta

Fotó: Pongrácz Zsolt

Tizenharmadik éve járnak az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület tagjai a Montágh Imre EGYMI-be, hogy megajándékozzák az intézmény tanulóit és óvodásait. A Biciklis Mikulás idén is rendőri felvezetéssel szelte át Esztergomot, majd egy kis műsor után elárasztotta ajándékokkal a gyerekeket.

Molnár Tibor „Yeti”, azaz a Biciklis Mikulás és krampuszai a belvárosból indultak a rendőrségig, útközben megajándékozták az éppen arra sétáló gyerekeket is. Mint megtudtuk, egy régi ismerősük külön felkereste a belvárosban a kis csapatot. A fiatalember idéntől már nem a Montágh tanulója, de mivel az iskolában minden évben meglátogatta a Biciklis Mikulás őt és társait, így idén sem hagyhatta ki a találkozást.

A rendőrségtől Néveri Péter Edvárdné rendőr főhadnagy által vezetett szirénázó rendőrautó vezette fel a kis menetet a Montágh-iskoláig.

Humorból idén sem volt hiány. A helyszínen– ahogy minden évben – a rendőrnő és a Mikulás egy kis jelenetet is eljátszottak. Az út végén egy megjátszott üldözési jelenetnek lehettek tanúi, majd a Mikulást előhívatta az épületből a rendőrnő, mivel a fehérszakállú – színjáték szerint – biciklizés közben nem tartotta be a közlekedési szabályokat, túl nagy volt a puttony a hátán. A Mikulás persze védte a mundérbecsületét, hogy ő bizony csak a gyerekekhez sietett az ajándékokkal. A rendőrnő szíve meglágyult, és elengedte a Mikulást, cserébe azért, hogy rendesen megajándékozza a gyerekeket.

A Montágh-iskola alsó és felső tagozatos tanulói az iskola tornatermében csillogó szemekkel várták a Mikulást. Az óvodásokat pedig – krampuszok nélkül – saját csoportjában látogatta meg a fehérszakállú, illetve a szakiskolások is saját termeikben kapták meg az ajándékokat.

Az ajándékokat idén is az egyesület az ajándékokat idén is saját forrásaiból és adományokból szerezte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában