negyed évszázad

2019.11.26. 06:57

Jubileumi koncerttel ünnepelte megalakulása huszonötödik évét a Bárdos vegyeskórus

A Bárdos Lajos Vegyeskar az Árpád Gimnázium aulájában adott ünnepi koncertet, melyen reneszánsz és könnyűzenei darabokat is hallhatott a közönség.

Sugár Gabi

Forrás: Beküldött

Kettős jubileumi koncertet adott a Bárdos Lajos Vegyeskar az Árpád Gimnázium aulájában. Az együttes hatvan évvel ezelőtt, 1959-ben alakult Ugrin Gábor vezetésével Tatabányai Bányász Vegyeskar néven, s későbbi karnagyuk, Lőrinczy Margit kezdeményezésére huszonöt évvel ezelőtt vette fel a Bárdos Lajos nevet.

Szeimann Zsuzsanna nyolc éve látja el a vezetői feladatokat, s szakmai munkáját Murányi Ferenc, Sárközyné Pomázi Ágnes, Salló Andrea és Sándor Edit szólamvezető is segíti. A csaknem ötven fős kórus tagjai szabadidejükben vállalják a közös éneklést, a próbákat és a fellépéseket.

A gimnázium aulája zsúfolásig megtelt. A koncerten köszöntötték Lőrinczy Margitot, s a hangversenyen jelen volt Ugrin Gábor özvegye és lánya, valamint Bárdos Lajos lánya, Bárdos Ágota és férje is. Az ünnepi hangverseny ízelítőt nyújtott a kórus repertoárjából: felcsendültek reneszánsz mellett Kodály és Bárdos darabok, és mai szerzők mellett még egy könnyű­zenei feldolgozás is. Egy vidám szerzeményének eléneklésével megemlékeztek névadójuk idén nyáron elhunyt fiára, Daróci Bárdos Lajosra.

Ünnepi beszédében Szücsné Posztovics Ilona polgármester kiemelte: a múlt örökségeit kötelességünk megőrizni, s ebben óriási szerepet vállal a Bárdos Lajos Vegyeskar. Az énekesek több évtizedes munkája kiemelt értéket képvisel a város kulturális életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában