Elismerés

2019.11.12. 11:30

Gazdára találtak Komáromban a Salkaházi Sára-díjak

Az idei esztendő során Hörömpöli Erzsébet és Keszthelyi Kálmánné vehette át a Salkaházi Sára-díjat a komáromi városházán.

K. D.

A büszke díjazottak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A szociális munka napjának alkalmából adták át a Salkaházi Sára-díjakat a komáromi városházán hétfő délután. Dr. Molnár Attila polgármester köszöntötte a megjelent vendégeket, valamint dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármestert, Vajda Bence és Hajnal Dóra önkormányzati képviselőket.

Elmondta, fontos, hogy az intézményhálózat megkapja a megfelelő megbecsülést az önkormányzat költségvetésében is. Bejelentette, az idei esztendőben minden városi fenntartású szociális intézményükben tizenharmadik havi fizetést szeretnének majd fizetni. Hozzátette, a következő évi költségvetésben a tervek között béremelés is szerepel, amely lehetőséget próbál majd nyújtani ahhoz, hogy vonzóvá tegye ezt a pályát a fiatalok számára is.

A büszke díjazottak (Fotó: Körtvélyfáy Dina / 24 Óra)

A Salkaházi Sára-díjakat ezúttal is ketten vehették át: Hörömpöli Erzsébet, aki 2012 óta segíti a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját, a napokban kapta meg az Ambrózia-díjat a máltaiaktól, munkájának elismeréseként. A fogyatékkal élő fiatalokat tisztelettel és szeretettel kezeli, rendszeresen segít a ruharaktárban, élelmiszerosztásban és rendezvényeken.

A másik díjazott Keszthelyi Kálmánné lett, aki 1980-ban, az érettségi megszerzése után kezdett el dolgozni Komárom akkori egyes számú bölcsődéjében kisegítő gondozónőként. Később csecsemő- és kisgyermeknevelő oklevelet szerzett, ezután nevezték ki gondozónőnek. Mindig fontosnak tartotta a folyamatos szakmai megújulást, az új módszerek elsajátítást és a tanultak gyakorlati alkalmazását.

Fejlesztések

Vajda Bence beszédében arról tájékoztatott, a következő években tervezik az idősek otthona és otthonházának bővítését, fejlesztését, felújítását, valamint kortárs segítő hálózat kiépítését középiskolások körében. Az egészségügyi programhoz kapcsolódva az Egészségváros rendezvényt is folytatnák. Térítésmentes, tüdőgyulladás elleni védőoltást biztosítanának az időseknek és folyamatossá tennék az alapszintű újraélesztési tanfolyamot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában