töltődés

2019.10.12. 07:00

Ingyen lehet „tankolni” az elektromos autókat Esztergomban

Három helyszínen tölthetik fel járműveiket az elektromos autó-tulajdonosok. A töltőállomások kivitelezője és üzembentartója a MOL Nyrt.

Pöltl Oxi Zoltán

Mindössze 30 perc alatt feltölthetők az elektromos autók

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

Fél éven át ingyen tölthetik elektromos meghajtású autóikat Esztergomban a gépjármű-tulajdonosok, köszönhetően a MOL és város együttműködésének. A 24 milliós fejlesztésről az október 8-ai hivatalos átadón beszélt Tóth-Fekete Róbert, a MOL-csoport e-mobilitási területének vezetője, aki egyebek mellett azt is hozzátette: a gyorstöltővel közel 2–5 óra töltési idővel feltölthetők az elektromos autók akkumulátorai, míg a villámtöltővel akár 30 perc alatt 80 százalékra tölthetőek az elektromos gépjárművek.

Mindössze 30 perc alatt feltölthetők az elektromos autók (Fotó: Pöltl Oxi Zoltán / 24 Óra)

A területi vezető elmondta, hogy összehasonlításképpen normál otthoni töltéssel 6–12 óra alatt töltődik 100 százalékra az akkupakk. Az esztergomi e-töltőállomások telepítését a Nemzetgazdasági Minisztérium által létrehozott Jedlik Ányos Tervnek köszönhetően valósították meg, Esztergom az elnyert pályázaton 8,1 millió forint támogatást kapott. A Bástya parkolóban, a Bottyán utcában és a Márta panziónál található töltőállomásokat a MOL Nyrt. állította fel, illetve 5 évig a cég végzi az üzemben tartást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában