önkormányzati

2019.10.18. 11:30

Döntetlen és meglepetés is született a választáson a Komáromi járásban

A Komáromi járásban több helyen nem történt változás a település vezetésének élén, de nem mindenkinek szavaztak további bizalmat a választópolgárok. Van, ahol időközi polgármesterválasztást kell kitűzni szavazategyenlőség miatt. Vasárnap az alábbi eredmények születtek.

K. D.

A Komáromi járásban több helyen nem történt változás a település vezetésének élén, de nem mindenkinek szavaztak további bizalmat a választópolgárok.

Forrás: Komárom Város Hivatalos Oldala

Fotó: Gabor Laszlo

Komáromban a város élén dr. Molnár Attila folytathatja munkáját a Fidesz-KDNP színeiben, aki 66,76 százalékkal nyert. Kihívói, dr. Nemes Andrea, az ellenzéki összefogás jelöltje 28,71, dr. Halász Károly, az FCK Egyesület jelöltje pedig 4,54 százalékot szereztek.

Ácson a viharos körülmények között távozó Lakatos Béla utódját, dr. Szentirmai Istvánt tartotta méltónak a szavazók többsége arra, hogy tovább vezethesse a várost. Az érvényes szavazatok 58,54 százalékát kapta meg, ellenfele, Tóth Károly Péter 41,46 százalékot szerzett.

Bábolnán nem akadt kihívója a városban dr. Horváth Klárának, aki 1046 voksot kapott. Nagyigmándon sem okozott meglepetést a polgármester személye, hiszen Hajduné Farkas Erika egyedül indult a posztért. Rá 878 választópolgár adta le szavazatát. Almásfüzitőn hárman is megmérettették magukat a polgármesteri székért. Végül Beró László került ki győztesként, aki eddig is vezette a települést. 51,44 százalékát kapta az érvényes szavazatoknak, Csapucha Árpád 39,49 százalékot szerzett. A harmadik jelölt Szijj Attila volt, aki nem érte el a 10 százalékot.

Csémen egyedül Dián Erzsébet indult a polgármesteri címért, aki 2015 óta vezeti a települést. Korábban alpolgármesterként tevékenykedett, majd Aranyosi István polgármester halála után, az időközi választásokon aratott győzelmet. Az önkormányzat összetétele ugyancsak különleges, hiszen csak hölgyek alkotják.

Kisigmándon Pécsvárady Attilának sem kellett izgulnia: egyedüli polgármesterjelöltként indult ugyanis. A választáson 155 lakos támogatta őt szavazatával. Mocsa: Marschall Ferenc nem folytathatja a polgármesteri munkát Mocsán. 36,88 százaléka csak a második helyre volt elég. A település lakói helyette Natkai Istvánnénak szavaztak bizalmat, aki az érvényes szavazatok 41,63 százalékát kapta. A két további jelölt Balogh Bálintné és Csöllei Balázs voltak: előbbire 158-an, utóbbira 64-en tették le voksukat.

Az igazi meglepetést Bana tartogatta. Négy jelölt is szeretett volna Bana vezetője lenni a következő ciklusban. Pecsenka László 21, Ágoston Gábor pedig 165 voksot kapott. Az eddigi polgármestert, Horváth Mártát 232-en, Toma Richárdot pedig pontosan ugyanennyien tartották alkalmasnak Bana vezetésére. A szavazategyenlőség miatt időközi polgármester-választást kell tartani, amelynek időpontját a község helyi választási bizottsága tűz majd ki a közeljövőben. Az új választásokig Horváth Márta, az eddigi polgármester vezeti az új testület munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában