új élet

2019.10.07. 19:06

Az önkormányzat segítségével lelt új otthonra a tűzesetben károsult tatai család

A tatai önkormányzat rendkívüli ülésén döntött a Mindszenty téri bérlakásról, melyet pályázata révén a tűzesetben károsult tatai család nyert el.

Kemma.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

Fotó: Kovács Róbert c.tű.zls

Rendkívüli ülést tartott a tatai önkormányzat lépviselő testülete. A Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság október 7-én tartott ülésének témája a Mindszenty tér 16. fsz/1. szám alatti költség alapú bérlakásra beérkezett pályázatok elbírálása volt, amelyre a Naszályi úti tűzben leégett házat bérlő család is beadta pályázatát – írja a tata.hu.

Mint arról korábban beszámoltunk szeptember 19-én csütörtök délelőtt egy családi ház tetőszerkezete gyulladt ki a Tata határában levő Naszályi úton. A tűzhöz Tatabányáról riasztották a tűzoltókat, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását.

A házat bérlők lakták, őket az önkormányzat már a tűzeset másnapján azonnali pénzügyi segítségben részesítette, és lakhatásuk jövőbeni megoldását is segíteni kívánta. A három kisgyermeket nevelő család a tűzeset során elvesztette ingóságait, eddig rokonaiknál laktak.

A kérelmezők benyújtott pályázatát a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság október 7-i rendkívüli ülésén elbírálta és végül a tűzvészben károsult család javára ítélte Mindszenty téren található bérlakást. A család a lehető legrövidebb időn belül, már a jövő héten be is költözhetnek új otthonukba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában