megyenap

2019.09.11. 14:00

Hungarikum lehet Szent István életműve

A Primavera Táncegyüttes szereplésével nyitották meg a megyei és az esztergomi önkormányzat közös rendezvényét, a Szent István Megyenapot az MNM Esztergomi Vármúzeumának Lovagtermében.

W. P.

A Primavera Táncegyüttes szereplésével nyitották meg a megyei és az esztergomi önkormányzat közös rendezvényét, a Szent István Megyenapot.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Pálmai Árpád egyházzenész, karnagy énekét követően Romanek Etelka polgármester mondott beszédet, aki úgy fogalmazott: Szent István életműve egy olyan út, egy kitaposott ösvény, amelyen csak mi magyarok járhatunk. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke szerint Szent Istvánnak köszönhetjük, hogy ma itt élhetünk Európa közepén egy független, keresztény országban.

Kitért arra is, hogy nem akarják kisajátítani a Szent István-i hagyatékot, hiszen az az egész ország javát szolgálja. Elmondta, hogy a megyei identitáspályázat keretében jövőre olyan megyenapot tarthatnak, melyen az Árpád-házi királyok megyénkhez való kapcsolódását mutathatják be.

Köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatják szándékaikat, vagyis államalapító királyunk életművének „Hungarikum és Magyar Értéknek” történő felterjesztését. Az előadások után Romanek Etelka és Popovics György aláírta az ezzel kapcsolatos okiratokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában