fesztivál

2019.08.19. 09:42

Szambatáncosok teremtettek karnevált a dömösi falunapon

Izgalmas programok várták a dömösieket a falufesztiválon, ahol a helyi csoportok fellépése mellett szambatáncosok forrósították fel a hangulatot.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A községháza előtti parkolóban rendezték meg a falunapi rendezvényt, amelyen gyermekprogramokkal és változatos műsorral várták a lakosokat. Elsőként a Zöld Kendő Énekkar lépett színpadra, majd a Carmen Tánc­csoport műsorában Szántó Laura dömösi lakos bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők. Vanek Andor a Petőfi Musical Stúdió produkciójában újra megcsillogtatta énektudását, majd Soltész Rezső és Tóth Tünde felelt a hangulatért.

Az esti órákban tartották meg a Megyezászló átadási ceremóniát. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy Komárom-Esztergom megye az ország legkisebb megyéje, amely bővelkedik történelmi hagyományokban, szép természeti adottságokkal rendelkezik.

Nem utolsó sorban a szorgalmas és tehetséges lakóknak köszönhetően pedig óriási gazdasági fejlődésen ment keresztül, ennek köszönhetően mára a megye szinte minden mutatóban az ország élvonalába tartozik. Beszédében kiemelte, hogy a megyei önkormányzat igyekszik minden eszközzel támogatni a kistelepüléseket, hiszen fontosnak tartják, hogy ne csak a városok, hanem a községek is fejlődjenek, és még élhetőbbé váljanak.

A köszöntője után átadta Herman Jenőné polgármester asszonynak a Megyezászlót és az oklevelet, aki kiemelte, hogy a megye segítségével, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében sikeresen megújult a községháza és az orvosi rendelő épülete, a jövőben pedig minibölcsődét alakíthatnak ki. A ceremónia után a Sambrasil gyönyörű táncosai kápráztatták el a közönséget, majd utcabállal zárult a falunap.

Szép kertek

Második alkalommal rendezték meg a Szép ház, szép kert, szép utca, szép falu elnevezésű versenyt, amelyben a legszebb kerteket is díjazták. A legszebb kerttel Kristófcsik Ottóné büszkélkedhet, aki ajándékutalványt, fa emléktáblát kapott és egy éven keresztül az ő udvarát díszítheti majd a vándortörpe. A másik kategóriát Nyertes Incze Melinda és Incze Zoltán nyerte meg. Különdíjat kapott Sitku Andrea–Német János és Nyulasi Józsefné is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában