tehetségek

2019.08.16. 06:47

A Tatabányai Rotary Club hagyományt teremtene a táborával

A Tatabányai Rotary Club az idén környezetvédelmi tábort hirdetett tehetséges általános iskolás diákoknak. A nagy múltú társaság a jó tanulók támogatásán túl az idén a környezetvédelmet is középpontba helyezte, s az első saját szervezésű napközis táborban próbálták összekapcsolni e két fontos területet.

Sugár Gabi

A Tatabányai Rotary Club az idén környezetvédelmi tábort hirdetett tehetséges általános iskolás diákoknak. Ez volt az első saját szervezésű napközis táboruk.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A tatai Öreg-tó Club Hotel udvarán, árnyas fák oltalmában ültek a diákok. Érkezésünkkor kézműves foglalkozásokat tartottak a felügyelő tanárok, Kőváriné Sárközi Anikó és Miklósvölgyi Zsolt. Gipszformákat készítettek, krétarajzokat, karkötőket, néhányan társasoztak, labdáztak.

Izgalmas programokon vehettek részt – mesélik a gyerekek. Kinek ez, kinek az tetszett, de szinte mindenki számára emlékezetes volt a Kalandparkban tett látogatás. A huszonkét ötödikes és hatodikos gyermekből álló társaság többsége fiú. Tatabányáról, Környéről, Nyergesújfaluról és a legtöbben Tatáról érkeztek. A szülők reggel hozták, és késő délután vitték haza a gyerekeket, akiknek a teljes ellátásáról, a foglalkozások költségeiről a Rotary gondoskodott.

Anikó a gazdag programról mesélt: az ismerkedés után látogattak el a tatai Kalandparkba, majd ezt követően a legórobotoké volt a főszerep. Emellett volt idejük egy kis sétát is tenni a tatai várhoz.

A Fényes tanösvényen is voltak, majd Rotary napot rendeztek a szervezők. Csapatokat alakítottak ki, és különböző kvízkérdéseket, foglalkozásokat tartottak. A házi bajnokság legjobbja a Suhanó Kecskesonkák elnevezésű csapat lett, őket a Lecsap a kechup, s a Ricardo Milos bandája követte.

Az utolsó napon csoportos foglalkozásokkal, élménybeszámolókkal, név- és szülinapi partival zárult a Rotary első környezetvédelmi tábora. Az Annákat, Anikókat és Ninákat köszöntötték, valamint a szülinapos Aina Zoét.

– A Tatabányai Rotary Club megalakulásától támogatja a tehetséges gyermekeket, s 2018-tól fokozott figyelmet szán a környezetvédelemre – mondta Mező Eszter, a Rotary Club elnöke. – Tavaly ősszel fákat ültettünk a Kormányhivatal mögötti területen, az idén tavasszal pedig a két célterületet ötvözve környezetvédelmi konferenciát tartottunk középiskolás diákok részére. Ennek a folyamatnak a része a környezetvédelmi táborunk is, ahová minimum 4-es átlagot teljesítő diákok kerülhettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában