próbaüzem

2019.07.22. 06:49

Megnyílt a komáromi szabadstrand

Megkezdődött a nemrég megújult szabadstrand próbaüzeme, amely minden nap 9 órától 19 óráig várja a fürdőzni és kikapcsolódni vágyókat a koppánymonostori városrészen.

Nagy Tamás

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az év elején jelentette be, hogy vissza nem térítendő hazai forrást biztosít a kormány strandfejlesztésekhez. Ennek köszönhetően újult meg az egykor virágzó Duna-parti szabadstrand, amely XXI. századi környezettel újra megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt.

Pénteken délelőtt dr. Molnár Attila polgármester, valamint Czita János alpolgármester bejárást tartott a próbaüzemét megkezdő koppánymonostori szabadstrandon. A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat 150 millió forint fejlesztési támogatást kapott a kormánytól, hogy rendbe tegye a dunai partszakaszon található szabadstrandot.

– A fejlesztésnek köszönhetően ezer négyzetméter zöldfelület újult meg. Lépcsőket és járdákat alakítottak ki a szakemberek, vízvételi pontot létesítettek, emellett padokat, utcabútorokat, kerékpártárolót, szelektív hulladékgyűjtőt helyeztek ki, valamint pihenőhelyeket, minijátszóteret, vizesblokkokat, öltözőket és baba-mama „szobát” is kiépített a kivitelező cég – tette hozzá a városvezető.

Kitért arra is, hogy a vízből mentéshez és elsősegélynyújtáshoz szükséges eszközök is a rendelkezésre állnak. Dr. Molnár Attila azt is elmondta, hogy a víz minősége nagyon jó, így az sem akadálya a fürdőzésnek. A strand szomszédságában egy vízitúra-megállóhely is létesült.

További részletek a 24 Óra július 22-i számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában