Gyülekezet

2019.07.20. 06:56

Játékosan ismerkedtek a Bibliával Oroszlányban a fiatalok

Noé bárkája formájú légvár, játékok és pecsétgyűjtés várta a fiatalokat a baptista gyülekezet Biblia Családi Park elnevezésű rendezvényén.

W. Zs.

Noé bárkája formájú légvár, játékok és pecsétgyűjtés várta a fiatalokat a baptista gyülekezet Biblia Családi Park elnevezésű rendezvényén.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

Az égiek is megkegyelmeztek a Bibliai Családi Park elnevezésű hétvégi programnak, ami az Oroszlányi Baptista Gyülekezet jóvoltából jött létre a minap, így semmi akadálya nem volt annak, hogy a családok eleget tegyenek Csiha Márton és Pásztor Attila hívó szavának, és gyermekeikkel együtt részt vegyenek a Malom-tó partjára szervezett ügyességi játékokon.

A szervezők gondosan ügyeltek arra is, hogy a fiatalok játékos formában ismerkedjenek meg a bibliával, átérezzék Isten végtelen szeretetét. Így jöhetett létre például a Noé és híres bárkáját „megtestesítő” légvár, vagy Dániel történetét elmesélő molinó.

A gyermekekre összesen négy állomás várt, amelyeken gyűjthettek pecsétet, és a gyűjtőlap bemutatása után ajándékot választhattak maguknak. A legtöbben szőrmeállatot kaptak, de játékok tömkelegével és stílszerűen képes bibliával is készültek a szervezők.

Kísérőprogramként volt körhinta, lufihajtogatás és arcfestés. A látványos programokban tíz amerikai aktivista segítsége is elkélt.

– Első alkalommal szerveztünk Bibliai Családi Parkot, amelynek kettős célja van – mondta Csiha Márton szolgálatvezető. Kifejtette: a biblia és a gyülekezet népszerűsítése. – Fontos, hogy gyülekezetünk híre minél több embertársunkhoz eljusson, és kedvet kapjanak a további programjainkon való részvételhez – zárta szavait.

Ottjártunkkor megtudtuk még azt is, hogy a játékok az idén díjmentesen bérelhetőek az országos szervezettől, így a park országjáró „turnéja” folytatódik, és egy másik állomáson, más gyülekezet jóvoltából hirdetik majd a biblia fontosságát.

Márton Magyarországon és Amerikában szerzett diplomát, teológiát tanult. Ő és Rachel öt évvel ezelőtt házasodtak össze az Egyesült Államokban és költöztek Magyarországra, mint misszionáriusok. A házaspár a Baptista Egyház munkatársaiként először Esztergomban szolgált, majd onnan vezetett az útjuk Oroszlányba.

Most Borbálán, az orvosi rendelővel és a patikával szemközt van a gyülekezeti helyük, a Móricz Zsigmond utcában. Két éve ott tartják vasárnapi istentiszteletüket, szerdánként imaközösség működik a helyszínen, keddenként pedig baba-mama körbe hívják az érdeklődőket. Emellett családi piknikek és programok szervezéséből is szívesen kiveszik részüket a gyülekezet tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában