következő generáció

2019.06.07. 14:51

Egyszeri, 50 ezer forintos életkezdési támogatást kaptak az ácsi újszülöttek

Újszülötteket köszöntöttek a napokban Ácson. A babák és családjuk egyszeri életkezdési támogatást kaptak.

N. T.

Sok baba és mama kapott ajándékot

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Tamás

Huszonkilenc újszülöttet – 12 kislányt és 17 kisfiút – és szüleiket köszöntötte az ácsi városháza nagytermében dr. Szentirmai István polgármester, Csányi Józsefné, a Családsegítő és Egészségügyi bizottság elnöke, valamint Szűcs Attila, önkormányzati képviselő. Az önkormányzat akkori képviselő-testülete még 2011-ben döntött úgy, hogy a városban a gyermekvállalási kedv ösztönzéseként az újszülötteket nevelő családok gyermekeit egyszeri, 50 ezer forintos életkezdési támogatásban részesítik.

Sok baba és mama kapott ajándékot (Fotó: Nagy Tamás / 24 Óra)

A polgármester egy-egy szál rózsával köszöntötte az édesanyákat, az édesapáknak pedig egy emléklapot adott át. Az eseményen a Bóbita Óvoda apróságai kedves műsorral működtek közre. Hétfőn emellett azokat a fiatal családokat várta a városháza nagytermébe az önkormányzat, akik Ácson képzelik el jövőjüket és a településen vásároltak ingatlant vagy építkeztek. Az ünnepségen húsz család kapott lakásvásárlási támogatást. Ezzel a kezdeményezéssel kívánja vonzóvá tenni a városvezetés a települést, emellett elősegítik a fiatalok helyben maradását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában