vidéki partner

2019.05.26. 07:54

Nyelvvizsgahely lett a Kodály-iskola: angol és német nyelven lehet vizsgázni

Az első vidéki iskolaként lett az ELTE Origó Nyelvi Centrum junior partneriskolája a tatabányai Kodály Zoltán iskola. Megkezdődhetnek a nyelvvizsgák az intézményben.

S. G.

Az első vidéki iskolaként lett az ELTE Origó Nyelvi Centrum junior partneriskolája a Kodály Zoltán iskola. Megkezdődhetnek a nyelvvizsgák az intézményben.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabriella

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum junior partneriskolája lett első vidéki iskolaként a Kodály Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Az erről szóló megállapodást a tatabányai iskolában írta alá az intézmény vezetője, Farkas Veronika és a nyelvi centrum ügyvezetője, Antoni Györgyi.

– Az együttműködés keretében iskolánk nyelvvizsgahellyé minősült, és Junior A2-es szintű nyelvvizsgát lehet tenni angol és német nyelvből – tudtuk meg Langler Kornéliától, a tatabányai iskola nyelvtanárától. Hozzátette: ez a B1-es alapfokú nyelvvizsga előtti szintnek felel meg, így nem jelent pontszámot a továbbtanulás során. A felsősöknek javasolják ezt az alapot nyújtó vizsgát azért, hogy megtapasztalják: hogyan zajlik egy nyelvvizsga, milyen tudásra van szükségük ahhoz, hogy megszerezzék a bizonyítványt, valamint a visszajelzések alapján fel tudjanak készülni az alapfokú nyelvvizsgára.

Megkezdődhetnek a nyelvvizsgák az intézményben. (Fotó: Sugár Gabriella / 24 Óra)

A megállapodás értelmében a jövőben szeretnének egy szakmai és módszertani műhelyt is létrehozni a tatabányai iskolában a megye nyelvtanárainak bevonásával, hogy a pozitív, jó gyakorlatok minél szélesebb körben váljanak ismertté. Fontos szempont a tanulók nyelvtudásának fejlesztése, illetve nyelvtanulásának motiválása – nyilatkozta Langler Kornélia.

Hozzátette: természetesen bárki kipróbálhatja majd nyelvtudását a Junior nyelvvizsgán, olyan felnőttekre is számítanak, akik számára a munkahelyük teszi ezt szükségessé. A vizsgára az ELTE Origó Nyelvi Centrum weboldalon lehet majd bejelentkezni a Kodály Zoltán Általános Iskola megjelölésével.

Új stratégia

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma új idegen nyelvi stratégiát dolgozott ki – mondta Langler Kornélia, a Kodály Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyelvtanára. A stratégia fontos célja, hogy motiválja a gyermekeket az idegen nyelv tanulásának terén, és minél több nyelv elsajátításában kapjanak segítséget. Fontos, hogy megfelelő felkészítésben részesüljenek a nyelvvizsgára, és minél könnyebben, jobban elsajátíthassák az életszerű beszédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában