közgyűlés

2019.05.13. 07:17

A megyei mérnökök a múltba és a jövőbe is tekintettek a pezsgőgyárban

Ismét különleges helyszínen, a tatai Esterházy Pezsgőgyár ódon falai között – egy szakmai nap keretében – rendezte meg a megyei mérnöki kamara az éves rendes taggyűlését.

Petrik J.

A tatai Esterházy Pezsgőgyár ódon falai között rendezte meg a megyei mérnöki kamara az éves rendes taggyűlését.

Forrás: Megyei Mérnök Kamara

Az eseményen Komjáthy László elnök köszöntője után dr. Kancz Csaba, megyei kormánymegbízott üdvözölte a mérnöktársadalom megjelent képviselőit, majd a pezsgőgyár épületegyüttesének bejárásával folytatódott a program. Séra Mihály borász, a létesítmény tulajdonosa kalauzolta körbe a szakembereket. Ezt követően pedig egy rendkívül érdekes előadást is meghallgathattak a jelenlévők az Esterházyak tatai történetéről, Kövesdi Mónika művészettörténész tolmácsolásában.

A szakmai programot követően az idei évi taggyűlés hivatalos napirendi pontjai következtek, úgymint beszámoló a kamara tavalyi tevékenységéről és gazdálkodás, valamint megtárgyalták a 2019. évi költségvetést és a felügyelőbizottság beszámolóját. A választási jelölőbizottság felállításával pedig megkezdődött a jövőre esedékes kamarai tisztújítás előkészítése is.

Hagyományosan most is a taggyűlésen adták át a köztestület által alapított Mikovinyi Sámuel Díjat. Ebben a rangos szakmai elismerésben minden évben két olyan mérnöki kamarai tag részesül, akik kiemelkedő szakmai tevékenységükkel maradandó értéket teremtettek az utókor számára és munkásságukkal öregbítik a mérnöktársadalom hírnevét. 2019-ben a Mikovinyi Sámuel Díjat Baranyainé Buzás Ilona és Jakabházy Miklós kapta. A rendezvény hivatalos részét követően a meghívottaknak egy kötetlen beszélgetés keretében alkalmuk nyílt közös ügyeik megvitatására, és egy pillanatnyi megállásra, rohanó világunkban.

Mikovinyi-díjasok

Baranyainé Buzás Ilona vegyipari gépészmérnök nevéhez fűződik egyebek mellett a Holcim Cementipari Rt. ­mosó-, ülepítő-, olajfogó rendszerének kiépítése és BorsodChem – mésziszap kezelés tervezése és kivitelezése. Jakabházy Miklós okleveles erdőmérnök, építőmérnök, vállalkozó gazdasági szakmérnök tervezte például az Által-ér völgyi kerékpárút Tatabánya, Tata és ehhez kapcsolódóan a Majk – Tatabánya között kerékpárútszakaszt.

(Borítókép: Megyei Mérnök Kamara)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában