gyereknap

2019.05.24. 20:00

A gyerekeké lesz a főszerep egész hétvégén

Változatos programokkal várják a kicsiket és szüleiket gyereknap alkalmából megyeszerte. Ezekből válogattunk a teljesség igénye nélkül.

Körtvélyfáy Dina

Fotó: Mazán Tibor

Nem unatkoznak a gyerekek május utolsó hétvégéjén. A gyereknapi programok között ki-ki megtalálhatja a kedvére valót, hiszen vetélkedők, horgászversenyek, kutyás bemutatók várják a kicsiket megyeszerte.

Dorog

Sportos és művészeti rendezvény várja a családokat vasárnap a dorogi Otthon téren. Az idei évben az Alkotók Gyereknapján 10 és 16 óra között igazán különleges programokkal készülnek. Hét állomáson várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, ahol interaktív módon különböző sportos és kulturális ágazatokat próbálhatnak ki. Az állomásokon fafaragással, ének – zenével, kézművességgel, építészettel és képzőművészettel várják a szervezők, pedagógusok az alkotó gyerkőcöket.

Idén számos dorogi Rauscher-díjas művésszel alkothatnak a gyerekek közösen. A rendezvény egyik célja hogy, a jövő generációjához közelebb hozzák a város kulturális sokszínűségét. Neves, elismert művészek segítségével, a kreatív, a kicsik életkorának megfelelő programok által, az alkotás szépségét szeretnék megmutatni a gyerekeknek. A sportos helyszínek egy állomása a 10 méteres mászófal, emellett rollerral, gördeszkával vagy BMX-el is lehet suhanni. A legjobb ugratásokat és trükköket jutalmazni fogják. Fontos, hogy kizárólag védőfelszerelésben és bukósisakban lehet a rámpapályát használni.

Esztergom

A Rugby Club Hostelnél vasárnap 10 órakor kezdődnek az események. A programok között lesz óvodás vetélkedő, zsonglőr- és táncbemutató, bűvészműsor, fitness show, Vereckei Attila koncert, játszóház és foglalkoztatók, hinták és ugrálóvárak is.

Komárom

Szombaton az Igmándi erődbe várják a családokat, vasárnap pedig Észak-Komáromot vehetik birtokba a kicsik az V. Komálom Gyerkőcfesztiválon. A sor június 1-jén a Brigetio Gyógyfürdőben folytatódik, ahol szezonnyitó családi napot szerveznek. Itt adják át a fürdő új cápajátékát, így a felettébb elnyűtt helyett új, „életerős” cápa támadására számíthatnak az élménymedencében fürdőző vendégek. Szombaton fellép a Zsebsün zenekar, lesz habparti, rendőrkutya bemutató, bábszínház és bűvész előadás. Az este gyerekdiszkóval zárul. Vasárnap a koncertek mellett bábszínházi előadásokat láthatnak a gyerekek. Emellett motorokkal, versenyautókkal, mesesarokkal is várják a kicsiket.

Lábatlan

A városi gyermeknap keretében szombaton 13 órától interaktív játékparkba, gyermekkoncertre, bábos, mondókás mókázásra várják az ifjú nemzedéket a Gerenday-kertben.

Nyergesújfalu

A főutcai egykori iskola épületének udvarán vasárnap 10 órakor kezdődik a gyermeknapi forgatag. A sok játék közben színpadra lép a Sára Labor, a Total Dance Club, a Bóbita együttes, az Elite Dance Station és a Magyarock Dalszínház csapata is.

Oroszlány

Szombaton 14 órától az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár szabadtéri színpadán kezdődnek a programok. Lesz légvárvilág, babasarok, ügyességi játékok, arcfestés, csillámtetoválás, elektromos kisautók és dínó-show. A Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai hangszersimogatóval készülnek, a játékpavilonban Aranyhaj világát lehet majd felfedezni. 18 órától a bányász fúvószenekar gyermekkoncertje kezdődik.

Süttő

Negyedik alkalommal szerveznek a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Lakásotthonaiban és nevelőszülőknél élő gyermekeknek. Az esemény szombaton 10 órakor kezdődik a Gelbmann birtokon. A tatabányai Tappancs Állatotthon és az ebrendészeti telep előadással és kutyás bemutatóval készül, lesz ugrálóvár, arcfestés, buborékfújás, bohócok, szépségfarm,társasjáték, lovaglás, foci, horgászat, pingpong, kamion bemutató és még sok más. Fellép a tatabányai Népház Show Formációs Táncegyüttes, a Harmónia Táncstúdió, valamint Opitz Barbi.

Tata

A Fényes Fürdőben vasárnap 10 órakor veszik kezdetüket a programok. Fellép a Villámtánc KSE Primavera Táncegyesület, a KicsiÓriás együttes, 14 órától pedig a Rózácska Rózsácska című mesemusicalt láthatja a közönség a Magyarock Dalszínház előadásában. Ezt követi a Dance Academy táncbemutatója, majd a Happy Dance Akrobatikus Rock and Roll Sporttánc Egyesület műsora. A színpadi események mellett óriásvidámpark és kézműves játszóház várja az apróságokat.

Tatabánya

A Vértes Agorájában a hétvége mindkét napján izgalmas programok várják a családokat. Szombaton 14 órától a Flip Unit Team Air Track Showját láthatja a közönség az akrobaták mutatványait ki is lehet próbálni. Ezt követően lesz óriásbábos, interaktív előadás, mese-zene felismerő kvíz, Kristály Márton vízigömb showja. A program ideje alatt pontgyűjtő játékban lehet részt venni, amelynek eredményhirdetése 18 óra 15 perckor kezdődik. Később Kovácsovics Fruzsina énekel.

Vasárnap a város fúvószenekara játszik 13 órától, őket követi a Kócos Artista Társulat gólyalábas műsora. A Tiéd a Színpad! vetélkedőre óvodások és általános iskolások jelentkezhetnek, ahol szabadon választott színpadi produkciókkal örvendeztethetik meg a közönséget, csoportos jelentkezésre is lehetőség van. A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, [email protected] lehet jelezni a szándékot. A délután folyamán kerekítő foglalkozás, mese-zene felismerő kvíz lesz, majd a Tiéd a Színpad! győztesei adják elő újra produkciójukat. A pontgyűjtő játék eredményhirdetése után a Belvárosi Betyárok koncertjével zárul a programsorozat.

Szombaton 14 és 18 óra között tartja a Vértes Center a gyereknapot. Sportos feladatok lesznek, amiben főként az ügyesség számít. Négy állomás akadályai várnak a jelentkezőkre. Aki legalább három akadályt teljesít, egy finom édességre beváltható kupont kap ajándékba, amit aznap tud felhasználni a Centerben. Aki pedig mind a négy állomást sikeresen teljesíti, részt vesz a nyereménysorsoláson.

Tát–Esztergom

Horgászversenyt rendeznek a Tát és Esztergom közötti úgynevezett Sódergödörben. A gyülekező 8 órakor lesz, nevezni két korosztályban lehet, 6-10 év, valamint 10-14 év között. Az első három helyezettet díjazzák, de senki sem megy haza üres kézzel. A szervezők felszerelést is biztosítanak.

Megyei információ

Szombaton hatodik alkalommal nyílnak meg a tűzoltóságok kapui a gyerekek előtt. Megyénkben 10 és 16 óra között Tatabányán, Komáromban, Esztergomban, Kisbéren, Bajnán, Nyergesújfalun, Nagyigmándon, Ácson, Oroszlányon, Bábolnán, Vértessomlón, Tárkányon, Rédén, Sárisápon, és Tokodon várják a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában