dzsembori

2019.05.07. 11:30

Elgázolt kisfiúért fognak össze az aranyszívű tatabányai motorosok

A rockos véradás és az autistákat segítendő adománygyűjtés után egy elgázolt kisfiú gyógyulását segítené a Turul Népe és a Tunderground Club.

Szűr Annamária

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Ismét remekül sikerült a Tunderground Club által szervezett Rock and Blood elnevezésű véradás, amelynek az idén is a Roxxy Music Café adott helyet. Ötvenen jelentkeztek donornak, hogy a Vöröskereszt szakavatott munkatársai vért vegyenek tőlük, és negyvenketten adhattak is végül. A rendezvényen a Turul Népe Tatabányai Motorosok tagjai a jelentkezőket igény szerint haza is szállították kétkerekű vasaikon a véradás után, vagy elvitték őket egy körre a városba.

Nem csak ettől volt azonban érdekes a véradás: az autista gyermekek fejlesztéséhez elengedhetetlen segédeszközöket gyűjtöttek. Nem ez volt az első együttműködés Kék Madár Szülőklub és az aranyszívű rockerek, motorosok között.

A Turul Népe május 24-25 a síkvölgyi lovardában rendezi meg következő jótékonysági baráti összejövetelét, amellyel Tilli Martin gyógyulását segíthetik a résztvevők a támogató jegyek megvásárlásával. A dzsemborira már a közelmúltban szervezett óriási húsvéti motoros felvonuláson is felhívták a figyelmet egyébként. Mint megtudtuk, Martint, a most 12 éves kisfiút 2015-ben ütötte el egy autó, kómába került, újra kell tanulnia járni is. Fejlesztésekre jár, és családjával együtt bízik a teljes életben.

A Turul Népe az édesanya szavaival mutatta be a családot, és Martin történetét. A kisfiút Szár és Újbarok között gázolta el egy autó, a sofőr pedig elhajtott a helyszínről. Martin az ütközés pillanatában kómába esett, mentőhelikopter szállította Budapestre. Nagyon súlyos agyi sérülést szenvedett. A beszéd- és a mozgásközpont is sérült a gázolás miatt. Az édesanya szerint hihetetlen kitartásának és akaraterejének köszönhetően nemcsak, hogy felkelt a kómából, de most már tanul járni. Kézen fogva sétál, stabilan megül, lassan, vontatottan, viszont érthetően beszél . Jelenleg gyógyúszásra, gyógytornára, gyógymasszőrhöz jár, illetve logopédus segít neki.

„Hiszek benne, hogy terápiák és csodálatra méltó ereje segít neki abban, hogy felnőtt korára teljes életet tudjon élni. Nagyon büszkék vagyunk rá!”

– tette hozzá az anyuka, aki, mint megtudtuk, minden percet Martin fejlesztésére és tanítására fordít, miközben a fiú testvérét is teljes odaadással neveli. Az édesapa reggeltől késő estig dolgozik, hogy mindent megadjon a családnak, ám mindennek ellenére egy panaszos szó sem hagyta el a szájukat akármikor találkoztak a motorosokkal.

A dzsemborin pénteken a Jackson Criminal, a Paranoid és a Black Jack lép fel, míg szombaton a B-Oldal Rock Band, az Üstökös és a Rockin' Rock Cats.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában