nagy testvér

2019.05.31. 07:12

Kamerát szerelnek fel az oszlopokra Tokodaltárón

A tokodaltárói kultúrotthonban otthonban megtartott közmeghallgatáson útfelújításról és kamerarendszerről is szó volt.

W. P.

Petrik József (balra) polgármester és Tóth Gábor jegyző

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A Bányász Kultúrotthonban tartott közmeg­hallgatást a képviselő-testület, amelynek kezdetén Petrik József polgármester elismerő okleveleket adott át Krieger Mátyásnak és Mihály Bálintnak. A helyi fiatalok jó példát mutattak a lakóközösségnek azzal, hogy önkéntes módon az Óvoda utcát megtisztították a szeméttől. A testület az elismerések mellett az érdeklődési körüknek megfelelő könyvjutalomban is részesítette őket.

Petrik József (balra) polgármester és Tóth Gábor jegyző (Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra)

A fórumon tájékoztatást adtak többek között arról, hogy az Asztalos Sándor utca felújítására a megadott határidőig két cég nyújtott be pályázatot, közülük a bruttó 21 milliós ajánlatot tevő Resszer-Építő Kft.-vel kötöttek szerződést. A tájékoztatót követően a lakók tehettek fel kérdéseket. Megjegyezték, hogy kiadós eső után a domboldalakról lefolyó víz egy része folyik csak be az árkokba. Petrik József elmondta, hogy megvizsgálták a helyszínt és egy helyi vállalkozó rácsos átereszt alakítana ki.

Egy Ilyés Gyula utcában lakó hölgy elmondta, hogy többméretes kátyú is található az úton, amely a sötétben nemcsak a járművek, hanem a gyalogosok számára is veszélyesek lehetnek. A polgármester elmondta, hogy a Magyar Falu Program keretében szeretnének pályázni az utca felújítására, amelyre szükség esetén önkormányzat forrásokat is biztosítanak. Egyúttal bejelentette, hogy a közbiztonság növelése és az illegális szemétlerakás visszaszorítása érdekében a település egyes részein kamerákat szerelnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában