sajtótájékoztató

2019.05.23. 09:39

Keleti munkások helyett nyugati bért követelne a Jobbik

Bencsik János, a Jobbik országgyűlési képviselője a hétvégi európai parlamenti választással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót szerdán Komáromban, a Mártírok útján

W. P.

Bencsik János, a Jobbik országgyűlési képviselője az európai parlamenti választással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót szerdán Komáromban, a Mártírok útján

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A politikus kiemelte, hogy vasárnap arról döntünk, támogatjuk-e a kormány keleti vendégmunkásokat betelepítő politikáját, vagy ehelyett tisztességes, európai béreket szeretnénk a magyar embereknek. Utóbbi kapcsán felhívta a figyelmet pártja béruniós kezdeményezésére, amelynek célja az „egyenlő munkáért egyenlő bért” alapelv uniós szintű gyakorlatba ültetése. A párt célja, hogy hazánk ne szigetelődjön el és más kelet-európai országokkal összefogva részt vegyünk azokban a kulcsfontosságú vitákban, amelyek lefektetik egy új, igazságosabb és szolidárisabb Európai Unió alapjait.

Bencsik János kérdésünkre elmondta, az Európai Parlamentben elsősorban jobb-közép, konzervatív, illetve nemzeti politikát folytató pártokkal kívánnak közös platformot létrehozni. Zárásként kiemelte, hogy Brüsszelben szövetségeseket kell találni a magyar ügyek támogatására, de ha szükséges, a konfliktusokat is vállalni kell a nemzeti érdekek védelmében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában