vélemény

2019.04.08. 11:02

Olvasóink szerint több támogatással lehetne könnyíteni az autizmussal élők mindennapjain

Az autizmussal élők mindennapjain bárki tud segíteni egy kis odafigyeléssel. Olvasóinkat kérdeztük, hogy ők mivel tennék könnyebbé az autisták életét.

Kemma.hu

A kék lufikkal is felhívták a figyelmet az autizmusra

Fotó: Mazán T.

Az Autizmus Világnapja alkalmából megyénkben is számos programmal várták az érdeklődőket. Az autizmussal élőknek és családjaiknak sok segítségre van szüksége a mindennapokhoz. Olvasóinkat is megkérdeztük a témában. Arra voltunk kíváncsiak, hogy ők hogyan tennék könnyebbé ezzel a különleges állapottal élők életét.

A legtöbben (57 százalék) arra voksoltak, hogy az autizmussal élőknek és családjaiknak nagyobb támogatásra lenne szüksége. A válaszadók 31 százaléka a külvilág támogatásában is látja a segítséget: szerintük több érzékenyítő foglalkozásra lenne szükség az iskolákban. Emellett olvasóink 9 százaléka úgy gondolja, az áruházakban csendes órák bevezetésével is könnyebbé lehetne tenni a mindennapokat.

Érdekes, hogy a szavazóknak csak 3 százaléka gondolja úgy, hogy a jelenlegi támogatói rendszer jó, ahogy van.

[eweb-voting id="1482208"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában