gyönyörű tájakon

2019.04.25. 18:12

Szombaton startol a nyergesi túra: 40, 20 és 8 kilométeren nevezhetünk

Szombaton rendezi a Négy Égtáj Sportegyesület az idei Nyerges 40/20/8 teljesítménytúrát és terep-félmaratont. A túra gyönyörű tájakon vezet.

Kemma.hu

Szombaton rendezi a Négy Égtáj Sportegyesület az idei Nyerges 40/20/8 teljesítménytúrát és terep-félmaratont. A túra gyönyörű tájakon vezet.

Fotó: Tücsök György

Nemcsak a Gerecse 50 teljesítménytúráján vehetünk részt a hétvégén. A városi Négy Égtáj Sportegyesület szombaton rendezi meg a Nyerges 40/20/8 elnevezésű, hagyományos gyalogos teljesítménytúráját, illetve terep-félmaratonját.

A túra a kisgyermekes családok és az idősek számára is jó választás, hiszen 2018-ban egy rövid körtúrával bővítették távjaikat, ezzel számos gyönyörű helyszínt érintve. A rajtból indulva Nyergesújfalu kilátóhelyeire kalandozhatunk el, érintve a Sánc-hegyet, Búzás-hegyet, a Ló-hegyet és a Duna-partot. A séta során a környék és a Duna panorámájában gyönyörködhetnek a résztvevők. A dunai limes egyébként 2018-ban UNESCO világörökségi helyszínnek is nevezve lett.

A szombati túrán a Sánc-hegyre is elkalandozhatunk (Fotó: Tücsök György)

A rajt- és a célhely a Nyergesújfalun, a Horgásztavak mellett, a Tó kocsma mögött található tisztás. A közelben a helyi Polgárőrség és a Rendőrségnek hála irányított parkolásra nyílik lehetőség az autóval érkezőknek. További parkolóhelyek a környék utcáin, illetve a Május 1 téren találhatóak.

Nyolc kilométeren 9–11 óra, húszon 7–11 óra, negyven kilométeren 6–8 óra között lehet startolni. A 20 kilométeres terep félmaraton mezőnye egyszerre startol 7 órakor. A helyszínen is lehet még nevezni.

A rajt és a cél helyszíne, a Horgásztavak mellett, a Tó kocsma mögött található tisztás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában