úton, útfélen

2019.04.26. 08:00

Folytatják a járdák felújítását Dorogon

A településen több helyen is rendezik a közterületet, és mutatós térkövet, macskakövet kap a járda.

W. P.

A Puskin utca is megújul

Forrás: Google Street View

Számos beruházás, kivitelezés kezdődött el a városban. Gőzerővel zajlik az önkormányzat járdafelújítási programja is, amely több településrészt érint. Elsőként a Fáy András lakótelepen élők örülhettek, ahol az épületek között húzódó járdaszakaszokat korszerűsítették. A Zsigmondy Vilmos lakótelep és a Köztársaság út találkozásánál található, egykori bányamérnök mellszobra előtti terület is megújult.

A szakemberek a régi, elhasználódott burkolat eltávolítása után macska- és térkővel látták el a járdát. A fejlesztéssel párhuzamosan rendezték a szobor környezetét is, ugyanis kivágták az emlékmű közvetlen közelében álló veszélyes fát. A leginkább észrevehető változást a Puskin utcában tapasztalhatjuk. A településrészen két héttel ezelőtt jelentek meg a munkagépek és a bontási munkálatok után az Eötvös utcától a vasútvonal felé haladva elkezdődött a szakasz térkövezése. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a napokban kezdődik a Béla király utcát érintő járdafelújítás is.

A Puskin utca is megújul
Fotó: Google Street View

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában