húsvéti vásárlási láz

2019.04.21. 11:30

Ezreket hagynak a szülők a játékboltokban húsvétkor

A magyar szülők egyharmada ötezer forint felett, egynegyede három–ötezer, egyötöde két–háromezer forintot költ gyermeke húsvéti ajándékára az idén.

Szabó Klaudia

A magyar szülők egyharmada ötezer forint felett, egynegyede három–ötezer, egyötöde két–háromezer forintot költ gyermeke húsvéti ajándékára az idén.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Idén húsvétkor jellemzően kreatív- és fejlesztő, illetve szabadtéri játékokat, továbbá sportszereket vásárolnak a családok, de népszerű választás az építő- és társasjáték, valamint a kisautók – derült ki a Regio Játék kutatásából. A szülők és nagyszülők is jobbára egy vagy két különböző meglepetést rejtenek a nyuszi kosarába, szem előtt tartva a gyermek kívánságát, az ajándék hasznosságát és árát.

Az egyik tatabányai játékbolt eladójától azt tudtuk meg, hogy valóban elköltenek több ezer forintot a szülők húsvéti ajándékokra. Vannak, akik öt–tízezerért, sőt az sem ritka, hogy harmincezer forintért vásárolnak. Az ünnep előtt megerősödik a forgalom. Népszerűek a plüssnyuszik, de vannak emellett slágertermékek, most például egy hosszú hajú baba és a kisebb gyűjthető figurák. Az építőjáték, a lézerjáték csomag szintén népszerű, a legó pedig örök sláger, húsvétra is többen vásárolják.

A kutatásban arra is fény derült, hogy az ajándékok bontogatásán túl a locsolkodás is biztos program az idén. Tízből nyolc kislány számít a reggeli ébresztőre húsvéthétfőn, édességgel, hímes tojással, pénzzel várják a locsolókat. A kisfiúk kétharmada tervez útra kelni verssel és kölnivel, és legtöbben édességgel teli zsebekkel térnek majd haza. A finomságokon túl anyagi javakban majdnem minden második kisfiú részesül, kétharmaduk ilyenkor több mint 1500 forinttal toldja meg a zsebpénzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában