vizet mindenkinek

2019.03.23. 15:30

Víz világnapi vetélkedőkön díjazták a gyerekeket a Duna Múzeumban

A Duna Múzeum idén is aktív részese a Víz Világnapja-rendezvényeknek. Az idei tematika alapján számos pályázaton, vetélkedőn vehettek részt kicsik és nagyok.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Az esztergomi Duna Múzeum idén is rendezvényekkel, gyermekprogramokkal várta az idei Víz Világnapján. A 2019-es Víz Világnapja nemzetközi szlogenje, a „Vizet mindenkinek!” volt.

A víz az élet maga

AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a nélkülözhetetlen természeti kincs.

E jeles nap minden évben más és más nézőpontból hívja fel figyelmünket a víz alapvető szerepére. Az ENSZ közgyűlése által 2015-ben elfogadott Fenntartható fejlesztési célok 6. pontja azt a célkitűzést foglalja magában, hogy 2030-ig mindenki számára biztosítani kell a Földön a hozzáférést az egészséges ivóvízhez.

A „Vízkvíz” online internetes vetélkedő-sorozaton iskolák, oktatási intézmények, iskoláskorú gyerekek és csoportok vettek részt. A „Gyalogolj a vízért!” kampányra családok, baráti társaságok, egyesületek, de akár oktatási intézmények, óvodák, iskolák gyermekcsoportjai is neveztek.

A Duna Múzeum és a Pilisi Bioszféra Rezervátum Fórum Tanácsadó Testülete közös fotópályázatot is hirdetett, melyre a Pilisben, a Visegrádi-hegységben vagy a környező településeken készült fotókkal lehetett pályázni. „Gondold újra a víz jegyében!” címmel ismert társasjátékok átírására biztatta a múzeum a gyerekeket,

Az országos pályázat eredményhirdetésére és díjátadó ünnepségére március 21-én az esztergomi Vármúzeumban került sor. Az eseményen Hoffmann Imre Helyettes Államtitkár Úr köszöntötte a díjazottakat. Lábdy Jenő, az Országos Vízügyi Főigazgatóság Műszaki Főigazgató Helyettese beszélt a vizeink óvásának fontosságáról és Stefanich Károly, az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Közjóléti és Köznevelési Csoportja csoportvezető-helyettese osztotta meg gondolatait a Víz Világnapjával kapcsolatosan. Az okleveleket Hoffmann Imre Helyettes Államtitkár és Lábdy Jenő Műszaki Főigazgató Helyettes adta át a nyerteseknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában