tavasz

2019.03.25. 07:00

A Csík zenekarral indult a Tavaszi Fesztivál Tatabányán

A Kossuth- és Fonogram díjas Csík zenekar koncertjével indult a Vértes Agorájában Tatabányai Tavaszi Fesztivál.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Az eseményt Schmidt Csaba polgármester nyitotta meg. Felidézte a fesztivál elmúlt húsz évének fontosabb állomásait. Kiemelte: a zeneiskola és városban működő civil szervezetek, együttesek által kezdeményezett eseménysor megszervezését megnyitása óta a Vértes Agorája vállalja fel. A kitűnő kezdeményezés ma már nagyszabású fesztivállá fejlődött. A közönség vastapssal üdvözölte a Csík zenekart, amely fantasztikus koncerttel indították el a programot.

A tavaszi fesztivál programjai április 5-éig várják a kultúra- és művészetkedvelő közönséget a Vértes Agorájában. A változatos programfolyam vasárnap 10 órakor a RáHangolóval folytatódik. Benedek Elek: A papucsszaggató királykisasszony című történetét láthatják a nézők. Ugyanezen a napon 18 órakor Feketén fehéren címmel két fiatal művész, Demeniv Mihály és Tálas Áron koncertjét hallhatják az érdeklődők. Március 26-án, kedden, 18 órakor Félszáz címmel az Új Forrás jubileumi estje várja az UFO – Nyitott rezervátum látogatóit.

A népszerű énekes, Horváth Charlie is színpadra lép a Tatabányai Black Diamond Big Band koncertjén március 27-én 19 órakor.

Import – Zalaegerszeg címmel nyitják meg a Kortárs Galéria legújabb kiállítását március 29-én 17 órakor. Március 31-én 19 órakor Az élet értelme – Egypercesek száz percben címmel Mácsai Pál és Lukács Miklós műsora lesz látható.

Április 5-én pénteken 17 órakor Mítosz és valóság – az erényöv titkos történetei címmel nyitják meg a Tatabányai Múzeum kiállítását.

Lajkó Félix, Liszt Ferenc-díjas magyar világzenei hegedűművész és zeneszerző és zenekara zárja ezen a napon 19 órakor a tavaszi fesztivál programját.S. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában