önkéntesek

2019.03.22. 19:08

Tatabánya is csatlakozott a szemétszedő akcióhoz

Gyönyörű napsütésben gyülekeztek a Gerecse Kapujánál az Új Nemzedék Közösségi Tér és a Peron Music Alapítvány által meghirdetett TeSzedd! akció résztvevői.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

Komárom-Esztergom megyében tucatnyi helyen hirdették meg a szemétgyűjtési akciót, amelyre várták az önkéntes jelentkezőket. Tatabányán, az Új Nemzedék Közösségi Tér a Gerecse Kapujánál várta a segítőket. Mivel csatlakoztak az országos akcióhoz, így előzetesen kesztyűt és gyűjtőzsákokat is kaptak a résztvevők.

Jó néhány fiatal vett részt az akcióban (Fotó: Z. I. / 24 Óra)

Több mint tíz fiatal érkezett, akiknek Henczer Éva, az Új Nemzedék Közösségi Tér vezetője beszélt az akcióról. Elmondta, hogy mi az, amit nem szabad a zsákokba tenni (akkumulátorokat, elemeket, más vegyi anyagokat, vagy fecskendőket), majd kiosztották a zsákokat és csapatokba verődve elindultak a barlang, és a kilátó felé.

A Turul Parkerdőt és környékét szokták felkeresni (Fotó: Z. I. / 24 Óra)

A sziporkázó napsütésben jól lehetett látni a napfényben megcsillanó eldobott üvegeket és szilánkokat, vagy a csokis papírokat és papírzsebkendők tucatjait.

Harmadik éve csatlakozott a TeSZedd! önkéntes akcióhoz az Új Nemzedék Közösségi Tér – mondta Henczer Éva. A Turul Parkerdőt és környékét szokták a korábbi években is felkeresni, sőt, a legutóbbi önkéntes akció alkalmával, októberben is ezen a területen dolgoztak, itt szedték össze a gondatlan látogatók által elszórt szemetet.

A hétvégén még folytatódik a TeSzedd! akció a megyében. Lehet még csatlakozni a nyílt helyszínekhez. Részletek a weboldalukon olvasható.

Harmadik éve csatlakozott a TeSZedd! önkéntes akcióhoz az Új Nemzedék Közösségi Tér (Fotó: Z. I. / 24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában