határozat

2019.03.08. 14:00

Tatabánya lehet a következő világbajnokság tartalék helyszíne

A 6000 fő befogadására képes új sportcsarnok megépítése így kiemelt projektnek minősül majd, ezáltal idén megkezdődhet az építkezés.

Kemma.hu

Tatabánya lehet a 2022-es kézilabda világbajnokság magyarországi tartalék helyszíne, számolt be Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere a közösségi oldalán.

Mint írja: az országgyűlés megszavazta, hogy a 2022-es férfi kézilabda világbajnokság magyarországi tartalék helyszíne várhatóan Tatabánya lesz. Ez azt jelenti hogy a városban tervezett, 6000 főt befogadó kézilabda sportcsarnoka kiemelten közérdekű beruházásnak minősül. Az építkezés várhatóan még idén elkezdődhet.

Ahogy arról beszámoltunk, a Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, amely szerint 2019-ig 15,2 milliárd forintot kap Tatabánya a Modern Városok program keretében az új, multifunkciós sportcsarnok építésére. A beruházás építtetője a Nemzeti Sportközpontok lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában