beruházások

2019.02.03. 07:05

Így fejlődött a szőnyi és a molaji városrész Komáromban

Nagy figyelem jutott a zöld területek gondozására Komáromban, emellett több helyre is került életmentő defibrillátor készülék.

Nagy Tamás

Forrás: 24 Óra

Fotó: N. T.

Több mint 220 millió forint értékben végeztek el felújításokat és beruházásokat a szőnyi, illetve a molaji városrészben – jelentette be Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője a városvezetőkkel tartott közös sajtótájékoztatón, amelyet a Hősök terén tartottak.

Takács József önkormányzati képviselő elmondta, hogy tavaly megújult a MOL városrészben a lakótelepi park járdája, ezzel párhuzamosan pedig a zöldterületek gondozására is egyre több figyelem jutott.

Dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester kiemelte, hogy 2018-ban a szőnyi városrészben elkészült egyebek közt a Mocsai úti buszöböl, a Tatai úti református temető előtt buszmegálló, emellett gépjármű parkolókat is kialakítottak, a katolikus temetőben a szervizutat zúzottkővel újították fel, a ravatalozó előtti rész térkőburkolatot kapott.

– Szívemhez közelálló fejlesztés, hogy a koppánymonostori háziorvosi rendelő, a sportcsarnok, a Brigetio Gyógyfürdő, a hétemeletes épület, a TESCO és a Duna Áruház után a szőnyi kirendeltség épületébe is került életmentő defibrillátor készülék – mondta az alpolgármester.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, dr. Kreft Horváth Loránd, Takács József és dr. Molnár Attila a sajtótájékoztató után (Fotó: N. T. / 24 Óra)

Dr. Molnár Attila polgármester kiemelte, hogy a Szőnyi Zsebibaba Bölcsőde részleges felújítása is elkészült, emellett három utca kapott új burkolatot, de megtörtént az Iskola utca járdaépítése is. A Hősök terénél jelzőlámpás gyalogos átkelőhelyet alakítottak ki, a Bozsik-iskola melletti sportpálya pedig új kerítést kapott.

– Azt gondolom, a mostani felújítások és beruházások mind-mind az itt élők érdekeit szolgálják, illetve azt a célt, hogy városunkra, mint közös otthonunkra tekinthessünk – hangsúlyozta a polgármester.

Jó gazdálkodás

Czunyiné dr. Bertalan Judit úgy fogalmazott, az önkormányzat jó gazdálkodásának köszönhetően az elmúlt években milliárdos nagyságrendben valósulhattak meg fejlesztések és beruházások Komáromban.

– Látszik, hogy a városvezetés a tervezésnél minden tekintetben igyekszik figyelembe venni a komáromiak észrevételeit, hiszen ez a több száz millió forint értékű városrészfejlesztés is csak összefogással volt elérhető – emelte ki a térség országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában