verseny

2019.02.20. 14:00

Béka volt a kocsonyában, és ezt senki sem bánta

Tenger gyümölcseivel és halakkal ízesített ételeket is megkóstolhattunk a Féja Géza Közösségi Házban szervezett kocsonyaversenyen.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Kilencedik alkalommal rendezték meg Esztergomban a „Farsang-Farka” Kocsonya Szépségversenyt a Féja Géza Közösségi Házban, ahol a zsűrinek tizenkilenc étel közül kellett kiválasztania a legszebbet. Orbán Ilona főszervezőtől megtudtuk, hogy a hangulatos verseny története a Badacsonytördemicen évente megrendezett, hasonló jellegű rendezvényhez kapcsolódik. Mint mondta, a helyszínen látottak alapján – ahol kocsonyából készített sakktáblával is találkozott – honosította meg Esztergom-kertvárosban is a versenyt.

– A badacsonytördemici rendezvényhez hasonlóan a Féja Géza Közösségi Házban is láthatunk különleges példányokat. Bakos Zoltán korábban a koronázási ékszereket is elkészítette – fogalmazott. A szépségverseny népszerűségét jól jelzi, hogy nem csak helybeliek, hanem dorogiak, sőt felvidéki résztvevők is beneveztek az elmúlt években.

A Berta Barbara, Filep László és Katona Mónika alkotta zsűri dolgát rendkívül megnehezítette, hogy gyönyörűen elkészített és ötletes kompozíciókat kellett értékelniük. Az intézmény étkezőjében békás kertvárosi kocsonyát, hallal, valamint tenger gyümölcseivel díszített ételt, de tormahabbal készült céklatortát is pontozhattak.

Ennek a kocsonyának nem ártott a béka
Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra

– Akkor jó egy kocsonya, ha szép az állaga, nincs sehol megtörve, a díszítést pedig nem viszik túlzásba – hangzott el a zsűritagok között.

Az eredményhirdetés alkalmával minden résztvevő oklevelet kapott, Niessen Éva és Nagyné Marika különdíjban részesült. A harmadik Mónos Ica, valamint a második Kökény Marika előtt Orbán Ilona végzett az első helyen Életfa című kompozíciójával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában