repülés

2019.02.12. 17:28

Red Bull Air Race lesz a Dunakanyarban?

Az eddig Budapesten tartott nagyszabású repülőnapoknak új helyszínt keresnek. A lehetséges helyszínek között szóba került a Dunakanyar is.

W. P.

Forrás: infostart.hu

A nyugat-balatoni térség, Keszthely és Hévíz mellett a minap már a Dunakanyar is felmerült helyszínként az idei Red Bull Air Race műrepülő világverseny megrendezésére.

Az eddig Budapesten megrendezett eseménynek nem adott további engedélyt a fővárosi önkormányzat, így költöznie kell. Keszthely már bejelentkezett lehetséges helyszínként, Tarlós István, Budapest főpolgármestere viszont nemrégiben a Dunakanyart is javasolta.

A nagyszabású rendezvény lebonyolításához akár az esztergomi repülőtér is nyújthatna háttérbázisként támogatást, míg a verseny a Dunakanyarban, például Pilismarót és Dömös között is lehetne, ahogy egy hozzászóló is javasolta a Rétvári Bence államtitkár közösségi oldalán közzétett szavazáson, ahol a térségben élők is kifejthetik véleményüket.

A versenyt szervező cég jelenleg még vizsgálja a szóba jöhető helyszíneket, azonban már nincs sok idő, hamarosan választania kell, hiszen a megmérettetés magyar futamát július 13-án és 14-én rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában