fejlesztés

2019.02.14. 07:10

Átadták a Kultsár felújított épületét

Átadták ezen a héten a Tatabányai Szakképzési Centrum Kultsár István Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának épületét, amely a Nemzeti Foglalkoztatási Alap szakképzési intézményfejlesztési keretének köszönhetően csaknem 120 millió forintból újult meg.

Nagy T.

Kultsár-iskola felújítása

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Tamás

Az elmúlt időszakban teljesen megújult a TSZC Kultsár István Szakgimnázium és Szakközépiskola főépületének homlokzati, lábazati és csapadékvíz elleni szigetelése is, valamint az iskolához tartozó fitneszterem is korszerűsödött. A keddi átadón részt vett Pölöskei Gáborné az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Molnárné dr. Taár Izabella, a Komáromi Járási Hivatal vezetője, Berczellyné Nagy Marianna, a Tatabányai SZC főigazgatója, dr. Molnár Attila polgármester, Sipos Sándorné az intézmény igazgatója, valamint Lepsényi Miklós, a kivitelező képviseletében.

Pölöskei Gáborné ünnepi beszédében kiemelte, hogy a szakképző iskolák felét már fejlesztették az elmúlt két évben.

– A szakképzés vonzó környezetének kialakítása érdekében az elmúlt két évben a 381 intézmény csaknem felében valósult meg fejlesztés. Az intézmények korszerűsítése mellett elengedhetetlen, hogy megjelenjenek a digitális tananyagok. Ezzel új iparágak megjelenésére érzékenyebb, gyorsabban reagáló szakképzési és felnőttképzési rendszer alakítható ki, mivel 15–20 év múlva olyan szakmák jelennek meg, amelyeket ma még nem is ismerünk – részletezte a helyettes államtitkár.

Czunyiné dr. Bertalan Judit beszédében elmondta, az intézmény a Nemzeti Foglalkoztatási Alap szakképzési intézményfejlesztési keretéből kapott csaknem 120 millió forintot, ennek köszönhetően valósulhatott meg a mostani fejlesztés. Dr. Molnár Attila kiemelte, hogy Komárom soha nem látott fejlesztési időszakot él napjainkban, amelynek köszönhetően teljesen megváltozik a város arculata.

Dr. Kancz Csaba elmondta, hogy komoly munka eredménye ez a sok fejlesztés, amely a városban megvalósul. Berczellyné Nagy Marianna úgy fogalmazott, hogy amikor arról döntöttek, hogy az intézmény megújuljon, akkor nemcsak az energetikai szempontok voltak a szemük előtt hanem, hogy a jövőnek építsenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában