a nagy nap

2019.02.12. 06:51

Csak egy dologgal lehetett elszomorítani a ceremóniamestert az Esküvő Kiállításon

Az esztergomi Prímás Pincében megrendezett Esküvő Kiállításon számos információval látták el a házasságkötés előtt álló párokat.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

– Jó napot kívánok, elnézést hogy így letámadom önöket, mindössze két kérdést szeretnék feltenni. Melyik napra tűzték ki a nagy napot? – lépett oda hozzám a ceremóniamesterként dolgozó férfi, aki szomorúan vette tudomásul, hogy még nem tűztük ki az esküvő dátumát.

– Tudják, hogy mi a különbség a vőfély és a ceremóniamester között? – tette fel nekünk második kérdését, majd elmondta, hogy utóbbi nem a násznép szórakoztatásáért, hanem az események megszervezéséért felelős. A dialógus révén általános képet kaphattunk arról is, hogy manapság a lakodalomban jó szolgálatot tehet egy lemezlovas, aki a vendégek zenék iránti változatos igényét maradéktalanul teljesítheti.

Az Esküvő Kiállításon azonban nemcsak ceremóniamesterek, hanem zenészek, vőfélyek és dekoratőr is várta az érdeklődőket. Az egyik fiatal pártól megtudtam, hogy június 8-án kelnek egybe és már csak a helyszín díszítéséről kell gondoskodniuk.

– Sajnos csak novemberi időpontot tudok vállalni – kapták a választ a dekoratőrtől, mialatt a fiataloknak szinte arcukra fagyott a mosoly. A dekorációért felelős hölgy elmondta, hogy tizennégy éve dolgozik a szakmában és az utóbbi években újra reneszánszát éli a házasság. Éppen ezért, aki esküvőn töri a fejét, érdemes egy évre előre kitűznie a dátumot.

– Most elárulok egy titkot önöknek. Ez a gyűrű igazán népszerű a házaspárok között, de a fehérarany és az ezüst is meglehetősen kelendő – mutatta az ékszereket a standjánál a kiállító, akinek asztalán szinte minden lehetséges karikagyűrű-változatot megtalálhattunk.

A kiállítást szemlélve a ceremónia minden egyes alkotóelemét megtervezhettük: a zakók mellett menyasszonyi ruhák tömkelege várta az arákat, az ünnepi díszbe öltöztetett asztalokon túl pedig esküvői süteményeket kóstolhattunk. A pince bejáratánál egy fekete színű, fátyollal átkötött Mustang parkolt, amely jelezte: nemcsak limuzin, hanem sportautó kényelmét is élvezheti az ifjú pár.

Drónnal is megörökítik az esküvőt

A kiállításon az érdeklődők megtudhatták azt is, hogy az elmúlt években, évtizedekben végbement technikai fejlődés az esküvői fotózás terén is jelentős változásokat hozott.

A rendezvényen találkozhattunk olyan szakemberekkel is, akik kreatív módon örökítik meg a nagy napot. Egyebek mellett a násznép vonulását, illetve a csokordobás pillanatát már drónokkal is fel szokták venni, ugyanakkor a lakodalomban az asztalra helyezett polaroid fényképezőgépekkel saját szemszögünkből örökíthetjük meg a látottakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában