mozaikkereső

2019.02.19. 20:00

A Toyota nyertese érezte, hogy valami jó dolog fog történni vele

Kedden a kora délutáni órákban elérkezett a várva várt pillanat: átvehették nyereményüket a Médiaworks megyei napilapok karácsonyi nyereményjátékának fődíjasai. Köztük volt a vértesszőlősi Mészáros László, a 24 Óra előfizetője is. 

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Unger Tamás

December elején óriási érdeklődés mellett zajlott a tizenhárom megyei napilap mozaikkereső játéka. A fődíj három autó volt, amit most vehettek át boldog tulajdonosaik.

Február 19-én kedden három vadonatúj fehér Toyota Yaris állt a napfényben a szombathelyi Autófókusz Toyota udvarán, arra várva, hogy új gazdája helyet foglaljon a volánnál. Három megyei lap főszerkesztője három „bicskakulcsot” adott át a játék nyerteseinek – ezzel indítható ugyanis a nyeremény, a háromhengeres, egy literes, 72 lóerős bájos városi autó, a Toyota Yaris Live.

A szombathelyi szalon munkatársa pezsgővel és virágcsokorral köszöntötte nyerteseinket (Fotó: Unger Tamás)

A vértesszőlősi nyertes, Mészáros László már a 76. évében jár, nehezen mozog egyedül, a lányával érkezett az autószalonba. Meséli, majdnem leesett a kanapéról, amikor felhívták, hogy neki kedvezett a szerencse.

Bokor Tamás, az Autófókusz Toyota kereskedelmi vezetője, Takács Zoltán főszerkesztő, a nyertesünk Mészáros László és lánya, Hoffmann Sándorné (Fotó: Unger Tamás)

Negyven éve járatja a család Komárom-Esztergom megye napilapját, amit akkor még Dolgozók Lapjának hívtak, ma 24 Óra. László minden hírt elolvas a lapban, ami a megyében és a tágabb hazában történik, de a lánya se szívesen mond le arról, hogy a reggeli kávé mellett átlapozza a helyi újságot.

A boldog nyertesünk, Mészáros László már megmutatta Takács Zoltán főszerkesztőnek a nyereményautót (Fotó: Unger Tamás)

–A 13 éves Suzuki Swiftet fogom lecserélni a Toyotára – tudjuk meg Hoffmann Sándorné Katalintól, miután Takács Zoltán főszerkesztőtől átvette a kulcsot. – Egykor édesanyám, most pedig édesapám ápolásához is nélkülözhetetlen kellék az autó, de most majd kirándulni is elvisszük a papát, ne csak mindig kórházba meg gyógyszertárba menjünk.

Megérezte, hogy jó dolog történik

Mészáros László lapunknak egy korábbi interjúban már elárulta, hogy az elmúlt időszakban sok tragédia érte, amelyek közül a legnagyobb felesége elvesztése volt, akit lánya több mint egy évtizeden át ápolt fekvőbetegként. Ám most, a nyereményjáték sorsolásának napján megérezte, hogy valami jó dolog történik majd vele, aztán jött a jó hírt közlő telefon, de akkor meg alig hitt a fülének. Fel is hívta rögtön a lányát, aki a munkahelyén, egy üzletben állt éppen egy targoncán, amikor meghallotta az örömhírt.

Lengyel János, Balázsi Róbert, Takács Zoltán, Mészáros László, Hoffmann Sándorné, Kühne Gábor, Martusz János és felesége, Erzsébet (Fotó: Unger Tamás)

A legmesszebbre a Heves Megyei Hírlap előfizetője, Martusz János vitte az autót, aki Kühne Gábor főszerkesztőtől vette át a kulcsot. János feleségével, Erzsébettel érkezett az átvételre. Martuszéknál a két gyerek és a huszonegy éves unoka is vezet – valamelyikük megkapja most a papa autóját.

– Az újat megtartom, mindkettőnknek megtetszett a Toyota – bólogat egyszerre az erdőkövesdi házaspár.

A harmadik nyertes, Balázsi Róbert Marcaliban lakik, Balatonkeresztúron dolgozik egy benzinkúton. Lengyel János főszerkesztőtől vette át a kulcsot.

- Valószínűleg a lányom meg a feleségem fogják vezetni az autót, én maradok a Suzukinál. A Toyota nőiesebb autó, benzines, városban könnyebben lehet vele közlekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában