sötétben

2019.01.27. 07:48

Újra lesz fény az esztergomi utcákban

Megoldódhatnak a hónapok óta húzódó, több esztergomi településrészt érintő közvilágítási problémák.

W. P.

Az elmúlt időszakban a lakossági bejelentések mellett az önkormányzat is több alkalommal felhívta a szolgáltató figyelmét arra, hogy egyes utcákban az éjszaka folyamán teljes sötétség honol. A város vezetése által ősszel jelzett hibákra a napokban közleménnyel reagált a szolgáltató, amelyben a kivitelezési munkálatokról tájékoztatta az érintetteket.

Esztergom egyes utcáiban több alkalommal tapasztaltuk, hogy az esti órákban nem világítanak a lámpák, a lakosok pedig elemlámpákkal a kezükben közlekedtek a járdán. Az Irinyi János utcában különleges a helyzet, hiszen vannak olyan napok, amikor világítanak, máskor teljes sötétség lepi el az útszakaszt. Mindez veszélyekkel járhat, mert a járművezetők későn vehetik észre a gyalogosokat. Nem utolsó sorban közbiztonság szempontjából is aggályos lehet, hogy a sötétség miatt akár bűncselekmények áldozatává válhatnak a járókelők.

A tájékoztató szerint az idei első negyedévben javítják a megdőlt, illetve megsérült kandelábereket a Várfok utcában, az Erzsébet parkban, az Aradi vértanúk terén és a Magyary László utcában is. A Park center körforgalmánál egy gépjármű még nyáron döntötte ki az egyik lámpatestet, amelyet szintén hamarosan helyreállíthatnak, a Gizella királyné utcában pedig pótolják a hiányzó lámpabúrát. Információink szerint hamarosan javítják az esztergom-kertvárosi Strázsa úton megereszkedett villamosszekrényt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában