testületi

2019.01.30. 14:33

Parkolók létesülnek a tatai Malom utca környékén

A „Gyermekbarát város” idei intézkedési tervével is egyetértett a tatai képviselő-testület.

Petrik J.

Forrás: Google Maps

A szerdai testületi ülésen, mint elhangzott, minden évben támogatta a tata önkormányzat a humán papillomavírus elleni védőoltást, és ez ebben az esztendőben sem lesz másképp. Kérelem esetén a 13. életévüket betöltött fiatalok megkapják a szükséges vakcinát. Egyebek mellett erről is döntöttek a szerdai testületi ülésen a városatyák.

A településrendezéshez kapcsolód előterjesztésben a Malom utcai kisebb zöldterület átminősítése szerepelt. A környéken úgy alakítanak ki újabb magánparkolókat, hogy zöldterületet is maradjon, illetve a fásításra is gondot fordítanak. A „Gyermekbarát város” intézkedési tervében foglaltak tavaly teljesültek, és ezért az idei, ehhez köthető, elképzelésekre is rábólintott a testület.

A város helyi esélyegyenlőségi programját is elfogadták a képviselők. Michl József ezzel összefüggésben kiemelte, hogy a 2019–2023 közötti program valóban Tatáról szól. A tervezett teendőket, az önkormányzat feladatait jól foglalja össze az előterjesztés, derült ki az elnök szavaiból.

További részletek a január 31-i 24 Órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában