hagyomány

2018.12.11. 11:05

Több száz mézeskalácsot díszítettek ki a tatabányai iskolások

A hagyományossá vált mézeskalács díszítésre az önkéntesek nemzetközi napja alkalmából gyűltek össze a tatabányai iskolások.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

Az önkéntesek nemzetközi napja alkalmából gyűltek össze a Tatabányai Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskola diákjai és pedagógusai az aulában, az immár hagyományossá vált mézeskalács díszítésre. Patakiné Slezák Ágnes, az intézmény igazgatója üdvözölte a gyerekeket, és megköszönte a cukrász diákok munkáját, akik rengeteg mézeskalácsot sütöttek az esemény alkalmából.

az önkéntesség éve alkalmával vezették be ezt a kedves szokást (Fotó: Z. I./24 Óra)

Ezt követően átadta a szót Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőnek, aki elmondta, a Keriben az önkéntesség éve alkalmával vezették be ezt a kedves szokást az adventi időszakban, és azóta is minden alkalommal összegyűlik a közösség, hogy közösen alkossanak.

Úgy fogalmazott, a kereskedelmi iskolában fontosnak tartják a hagyományteremtést, így ragaszkodnak ehhez a decemberi, közösségteremtő programhoz is, immár öt esztendeje. Az osztályok a kellemes délután során több száz mézeskalácsot díszíthettek ki saját ízlésüknek megfelelően, majd a süteményeket haza is vihették.

A kereskedelmi iskolában fontosnak tartják a hagyományteremtést (Fotó: Z. I. / 24 Óra)
Immár öt esztendeje ragaszkodnak ehhez a programhoz (Fotó: Z. I. / 24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában