ellátás

2018.12.06. 11:30

A kisbéri kórház felújítása közben is működik a szakrendelés

A Batthyány Kázmér Szakkórház új szárnyát csak 2006-ban építették meg, míg a régit már a II. világháború előtt.

Palásti Péter

Fotó: MW

Korábban abban működött az általános iskola is, ma pedig itt található a laboratórium, az ultrahang, a röntgen és több szakrendelő szintén. Bár 12 évvel ezelőtt ezt a részt is felújították, de nem a legjobb minőségben, így a tartófalak azóta is átáznak kívül-belül.

Egyebek mellett ezt is megtudtuk dr. Mogyorósi József mb. igazgatótól, aki azt is elmondta, hogy a kórház 400 millió forintra pályázott a közelmúltban azzal, hogy ebből az összegből százmilliót fordítanának az utólagos szigetelésre, a többit pedig gép- és műszerbeszerzésre.

A sterilizálót már megkapták, ezekben a napokban pedig az új röntgenkészülékek várják a modernebb laboreszközökkel együtt. Közben a terveknek megfelelően jó ütemben halad a régebbi épületrész korszerűsítése, amit február 15-ig kell befejeznie az egri fővállalkozónak. Neki és az alvállalkozóknak köszönhetően az építkezés úgy halad, hogy közben valamennyi szakrendelés zavartalanul működik.

Dr. Mogyorósi József a kórház régi szárnyának felújítását mutatja (Fotó: MW)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában