kitüntetés

2018.12.02. 09:40

Arany minősítéssel tért haza a Szomódi Fúvószenekar az országos fesztiválról

Elismerést kapott és koncertlehetőséget a Kongresszusi Központba a Szomódi Fúvószenekar a közelmúltban rendezett Fúvószenekarok VIII. Országos Fesztiválján.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: beküldött kép

A megmérettetésen csak azok vehettek részt, akik a korábbi regionális minősítőn „Kitüntetéses Arany” minősítést szereztek. – Három éve vettünk először részt minősítő koncerten – mondja Varju László, az együttes szakmai vezetője.

– Akkor ezüst minősítést kaptunk. Tavasszal, a regionális versenyen „Kiemelt Arany” minősítést vettünk át, így novemberben részt vehettünk az országos fesztiválon. Büszkék vagyunk arra, hogy a jók között a legjobbak közé kerültünk. A fúvószenekarunk (Blaskapelle aus Sammet), a mecseknádasdi és a fesztiváldíjas vecsési zenekar mellett kapott lehetőséget arra, hogy kulturális gálaműsorban fellépjen.

A mi együttesünk a Kongresszusi Központban zenélhet majd. A zenekar tizenkét éve alakult. Tradicionális, cseh-morva-német, valamint a hazai sváb darabokat adnak elő. Fesztiválokon, falunapokon, nemzeti ünnepeken és egyéb kulturális rendezvényeken szerepelnek.

Kitüntetéses arany minősítést szerzett a Szomódi Fúvószenekar (Fotó: beküldött kép / 24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában