ünnepi közgyűlés

2018.12.07. 17:40

A megye legjobbjait díjazták Esztergomban

Immáron tízéves hagyomány a megyei közgyűlés életében, hogy az év vége közeledtével elismerésben részesítik a szakterületükön kiemelkedő teljesítmény nyújtókat.

Petrik József

Ez az idén sem volt másképp. Az ünnepi eseménynek az esztergomi Szent Adalbert Központ adott otthont. A vármúzeum lovagtermében tartották a nemzetiségi, valamint a megyei értéktár napot. A Szent Adalbert Központban pedig az ünnepi díjátadó megyei közgyűlést.

A megjelenteket Romanek Etelka, Esztergom polgármester köszöntötte, aki múltidézése során a hitről, az elkötelezettségről, a tisztességről beszélt, mintegy utalva a díjazottak áldozatos tevékenységre is.

Az ünnepség végén adták át a Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjakat. Ezt dr. Bánky Balázs, a Szent Borbála Kórház osztályvezető főorvosa; Petrikné Molnár Erika, a megyei önkormányzat pályázati és fejlesztési tanácsadója és Geracsek Alfrédné, a kecskédi óvoda korábbi vezetője vehette át. Komárom-Esztergom Megyéért Díjban: a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok; dr. Horváth István múzeumigazgató és Maráz Zsuzsanna, ultrafutó részesült.

A zárszó dr. Kancz Csaba kormánymegbízottnak jutott, aki az összefogásról szólt, valamint arról, hogy közösen dolgozunk meg a megyét gazdagító sikerekért, és ez a legfontosabb.

A megye polgárőre: Kun Csaba, a polgárőr szövetség elnöke lett. A megye rendőre címet: Málnás Zsolt alezredes és dr. Forrai Zsolt ezredes érdemelték ki. A megye vám- és pénzügyőre elismerést Petrov Mónika főtörzsőrmester kapta. A megye mentődolgozójának Pénzes Krisztina állomásvezető mentőtiszt jelölték.

A megye tűzoltója elismerésben Nyitrai Sándor, Nagyigmánd Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság korábbi vezetője részesült. A megye sportjáért díjazottja az OMS Tata Vívó SE női párbajtőr csapat lett. A megye fogyatékkal élők sportolójának Balogh Zsoltot, az első magyar válogatott látássérült síelő választották. Pintér Péter pedagógus, a Tatabányai Füzes Utca Általános Iskola igazgatójának adták át a Vályi István díjat.

További részletek a 24 Óra december 8-i számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában