jótékonyság

2018.11.16. 14:00

Ismét rászorulóknak segített a Horizont együttes

Egy fergeteges koncerten szórakoztatta a közönséget a szőnyi Horizont. Az est folyamán összegyűlt bevétel pedig nemes clélt szolgált.

K. L.

Az 53 esztendővel ezelőtt alapított Horizont együttes ezúttal is remek hangulatú jótékonysági nosztalgiaestet rendezett a molaji Cathedra Központban. Az együttes, akárcsak az elmúlt években, most is a Mihola Gábor (zenekarvezető, gitár, ének), Óvári Ferenc (gitárok, ének), Juhász Gabriella (ének), Velő György (dobok), Bisits György (billentyűsök), Szakál János (gitár, fúvósok, ének) és Szakál László (baszszusgitár, ének) felállásban szórakoztatta a közönséget. A csapat olyan dalokkal, feldolgozásokkal készült, amelyeknek „táncértékük” van, elég, ha csak a Beatles, a Rolling Stones, a Bee Gees, vagy éppen az Illés, a Metro, az Omega és a Fonográf együtteseket említjük.

A buli ezúttal is jótékonysági célt szolgált, a zenekar tagjai sorozatban negyedszer is a Komáromi Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézménynek ajánlották fel a tombolasorsolás bevételét. Három évvel ezelőtt 250 ezer, a rá következő esztendőben 300 ezer, tavaly pedig 350 ezer forintot adhatott át Mihola Gábor zenekarvezető Csöngei Ildikó intézményvezetőnek.

Ismét jól sikerült a kezdeményezés (Beküldött fotó)

Az idén új rekordról számoltak be a szervezők, ezúttal 360 ezer forinttal járultak hozzá ahhoz, hogy a rászorulók minél gazdagabb csomagot vehessenek majd át a karácsonyi ünnepségen. Csöngei Ildikó elmondta: a decemberi ünnepségükön 300–350 gyermeket látnak vendégül. Reményeik szerint a pénzből a kicsik nyári táboroztatására is futja majd.

Mihola Gábor lapunknak elmondta: a felajánlott több mint hatvan ajándék mindegyike értékes volt. A 24 Óra Komárom-Esztergom megyei napilap is igyekezett hozzájárulni a sikerességhez, hárman vihették haza ajándékcsomagunkat.

A kezdetek

A Horizont 1965-ben alakult szőnyi zenészekből, eredeti felállásuk Óvári Ferenc (basszusgitár, ének), Füssy Gyula (ritmusgitár), Pénzes István (szólógitár), Velő György (dob) és Óvári Gyula (hangtechnika) volt. A sorkatonai szolgálatok, az iskolai tanulmányok, munkahelyi elfoglaltságok miatt többször is tagcserén esett át a zenekar, de népszerűségük nem csökkent, rengetegen buliztak a zenéjükre a molaji MIKI-Klubban, illetve sokan mindenhová elkísérték őket, amerre felléptek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában