felújítás

2018.11.24. 07:55

Egy hét múlva már megnyílhat az út az esztergomi vasútállomáshoz

Befejező munkálataihoz érkezik az esztergomi vasútállomáshoz vezető utca, a Baross Gábor utca felújítása.

Kemma.hu

Forrás: Google Street View

Esztergomban végre az autósoknak sem kell kerülni, ha a vasútállomásra szeretne bejutni. Hideg András, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt kommunikációs igazgatója tájékoztatása szerint a vasútállomáshoz vezető Baross Gábor utca, illetve a Bem tér útépítési munkálatai a befejezésükhöz közelednek. A forgalomba helyezési eljárás az elkövetkező időszakban megkezdődik, az autósok előtt pedig várhatóan november végén megnyílik az újjáépített útszakasz.

Hideg András még elmondta: az esztergomi új autóbuszvégállomás előreláthatóan 2019. III. negyedévében fog megvalósulni. A kapcsolódó, 111. sz. főúttal összeköttetést biztosító új bekötő út jelentős hosszban elkészült. A bekötőút az új buszpályaudvarhoz kötődő végének munkálatai a buszvégállomás befejezésével párhuzamosan fejeződnek be.

A vasút már megújult

Esztergom vasútállomás vágányhálózatának és peronjainak korszerűsítése megvalósult. 2018 tavasza óta pedig modern, villanyvontatású FLIRT motorvonatokon közlekednek a teljes 2-es vonalon. A gyorsított személyvonatok esetében 62 percre csökkent a menetidő a Nyugati pályaudvar és Esztergom között, valamint bővült a menetrendi kínálat is. A Rákosrendező-Esztergom vasútvonal villamosítása, biztosítóberendezés korszerűsítése projekt keretében összesen 51 km hosszan történik a vasútvonal villamosítása, illetve a teljes szakaszon kiépülnek a kiegészítő biztosítóberendezések is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában